Каназирева: Хората от община "Родопи" имат моята подкрепа, продължаваме заедно да решаваме проблемите

По лично настояване на Каназирева държавата отпуска средства и за възстановяване на асфалтовата настилка по общинските улици, където ще се подмени водопроводната мрежа

Дани Каназирева в Община Родопи
Дани Каназирева в Община Родопи Източник: ПП ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив от гражданската квота Дани Каназирева се срещна с кметове от населените места в Община Родопи. "Винаги съм подкрепяла община Родопи. Не деля хората по партийна принадлежност и нагледен пример за това са решените проблеми там през изминалата година, в която съм областен управител", посочи Каназирева. На първо място тя припомни, че след поетия ангажимент към протестиращите жители от "Родопи", бе спряна дейността на кариерите над с. Белащица. Срещу намеренията за изграждане на кариера в района подкрепа получиха и жителите на с. Първенец. На второ място започна решаването на проблема с мангана в питейната вода на с. Брестовица. Новите сондажни кладенци, които се изграждат с бързи темпове, ще са готови до края на месеца. Предстои да започне и строежът на новия водопровод, за който средствата са осигурени от ВиК холдинга.

 

По лично настояване на Каназирева държавата отпуска средства и за възстановяване на асфалтовата настилка по общинските улици, където ще се подмени водопроводната мрежа. Тя поясни, че в областта на пътната инфраструктура бяха осигурени средства за пътя до Лилково, който за първи път от 20 години ще бъде асфалтиран. Парите са за реконструкция на 35 км. до област Смолян, а в първия етап ще бъде изграден нов път от 9 км. с укрепване на скатовете, нови подпорни стени и разширение. Не на последно място са решените проблеми, свързани с екологията и премахването на незаконни сметища. В землището на с. Ягодово след направена проверка бе констатирано извършването на организирано незаконно събиране, извозване и депониране на строителни и промишлени отпадъци. Установени са собствениците на терените и е сезирана прокуратурата.

 

В с. Кадиево след множество сигнали до различни институции с намесата на областна администрация бяха премахнати незаконните постройки на ромите до сладкарската фабрика. На семейството бе осигурен алтернативен вариант за настаняване, който ще даде възможност на възрастните и малолетните деца да имат по-добри условия за живот и социализиране. "Това е само част от свършеното в община Родопи, като на първо място сме се водили от обществения интерес. Именно за тази община държавата е отпуснала най-много средства", каза Каназирева. Тя допълни, че в края на миналата година община Родопи получи държавни средства за изграждане на канализацията в с. Устина – 1,6 милиона лева и още 850 хиляди лева за саниране сградите на училищата в селата Марково, Кадиево и Ягодово. 200 хиляди лева са отпуснати за сондаж и помпена станция за зоните Бряновщица и Върховръх.

 

През тази година ще започне работата по един от най-значимите за община Родопи обекти – изграждане на нова детска градина в с. Браниполе. Проектът е на стойност 4,6 милиона лева, като 3 милиона са осигурени по програма на Министерството на образованието, а 1,6 милиона лева – с постановление на МС. "Познавам проблемите в община Родопи, хората имат моята подкрепа и ще продължим заедно да ги разрешаваме", бе категорична Дани Каназирева.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени