Каназирева: Община Марица има условията и потенциала да се развива

Въпреки кризата и пандемичната ситуация, са стартирани и реализирани значими инфраструктурни проекти за община Марица

Дани Каназирева и Димитър Иванов
Дани Каназирева и Димитър Иванов Източник: ПП ГЕРБ

Партньорството между местната власт и държавата e гаранция за силни региони и доказателство за това е съвместната ни работа с община Марица през изминалата година и половина. Това заяви водачът на листа на коалиция ГЕРБ-СДС за област Пловдив от гражданската квота Дани Каназирева. Според кмета на общината Димитър Иванов през изминалите месеци съвместно с  Дани Каназирева като областен управител са намерили решение на  голяма част от най-належащите проблеми. Сред тях е  един от най-значимите казуси - спирането на биоцентралата в село Труд.

 

"Не можех да остана безучастна. С моя екип назначихме проверка и независима експертиза, а резултатът посочи нарушения и несъответствия относно технологията на работа на биоцентралата. Затова взехме необходимите мерки като сезирах Министерство на здравеопазването. Министър Ангелов дойде на място в Труд, запозна се с проблема и беше издадена заповед за временното спиране на биоцентралата, за да бъде защитено здравето на местното население. Изключително му благодаря за това, че лично се ангажира с проблема на местните жители", коментира Каназирева. Тя припомни, че въпреки опитите биоцентралата отново да заработи, това не е допуснато и хората ще продължат да имат пълната й подкрепа.

Според Каназирева, въпреки кризата и пандемичната ситуация, са стартирани и реализирани значими инфраструктурни проекти за община Марица. Получени са средства от държавата за ликвидиране на проблема с битовата и дъждовна канализация в Труд. Отделно от това  правителството на ГЕРБ отпусна 1,8 лв. за рехабилитация на 5 км. улици в почти всички населени места. "Благодарение на бързото съгласуване на 2 проекта с Областна управа ще успеем да спасим от водни бедствия селата Скутаре и Костиево. Признателен съм на Дани Каназирева, че в нейно лице получих пълна подкрепа за всички населени места в общината", допълни Иванов. "Един от приоритетите ми е да успеем да разширим  участъка  на пътя от Труд до отбивката за  Калояново, който е изключително натоварен и често има пътни произшествия", каза още  кандидатът за народен представител от ГЕРБ. Тя бе категорична, че ще продължи да подкрепя и занапред хората от община Марица и ще работи за развитието на  населените места, независимо на каква позиция е.

 

Дани Каназирева

 

Още от "Пловдив"

Нанков: При нов мандат на ГЕРБ във властта поемаме ангажимент за качествен ремонт на 2000 км пътища годишно

На път за Асеновград минахме по изграденото при Бойко Борисов трасе от Пловдив до този красив град. Ами то е заприличало на джунгла - не са му окосени храстите дори, пише Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени