Кметът д-р Грудев: Днес бъдещето на Асеновград изпълва училищните дворове

Градоначалникът отправи поздрав по повод началото на учебната година

Д-р Христо Грудев
Д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград

Поздравителен адрес от кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев към директори на училища, учители, ученици и родители.

 

До директорите на училищата,

До учители, ученици и родители

в община Асеновград

 

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ, УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Честит празник на всички, които носят училището в себе си – като спомен, като потребност, като очакване! Днешният ден е благословен празник за децата, учениците, учителите и родителите. Днес отново е 15-ти септември – денят, в който бъдещето на Асеновград ще изпълни училищните дворове. Училищният звънец ще призове малки и големи ученици по пътя на знанието. Всяка година търся най-хубавите думи за този празник и всеки път осъзнавам, че вълнението и емоциите на този ден не се побират в слово. Защото 15-ти септември е ден, който сияе от светлина. Под звуците на българския химн, с много цветя и ведро настроение ще отбележим началото на новата учебна година и трепетът на първия учебен ден ще ни съпътства дълго, ще ни зарежда с оптимизъм и смели мечти.

Скъпи първокласници,
Обръщам се първо към Вас, защото Вие сте най-развълнувани днес. Бъдете здрави, успешни, питащи и търсещи новото, интересното и красивото. Нека трудностите не Ви плашат! Бъдете уверени, че до Вас стоят учителите и родителите, като загрижени, знаещи и добронамерени приятели.

Скъпи ученици,
Предстои Ви изкачване на следващо стъпало по пътя на духовното Ви съзряване. Бъдете упорити и амбициозни. Бъдете позитивни във всеки свой поглед напред. Трупайте знания, не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е сила!

Уважаеми учители,
Бъдете все така всеотдайни в благородната си мисия да дарявате любов и знания на своите ученици и техните родители, защото да даваш знания е велико дело!

На всички Вас, ученици, учители и родители, желая здраве, благополучие и добротворство! Честит празник и на добър час!

 

15 септември в Асеновград
15 септември в Асеновград Източник: Община Асеновград

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени