Кметът на Асеновград - на визита в болницата по повод Бабинден

Д-р Грудев поднесе букет цветя и поздравителен адрес

Кметът на Асеновград - на визита в болницата по повод Бабинден
Кметът на Асеновград - на визита в болницата по повод Бабинден Източник: Община Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев поздрави лично лекарите и акушерите в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в града. Повод за визитата е Денят на родилната помощ, известен като Бабинден. Празникът се чества всяка година на 21-ви януари. Още от днес медиците в МБАЛ – Асеновград започнаха да получават поздрави и да посрещат гости.

 

Рано сутринта бе извършен ритуалът по измиване на ръцете със сапун на началника на отделението д-р Богдан Червенков. Според обичая, най-младата акушерка полива пречистена вода, в която има стръкове здравец – символиката на чистотата, раждането на живот и новото начало.

 

Кметът д-р Грудев поднесе букет цветя и поздравителен адрес с вълнуващо послание:

"Уважаеми лекари и акушери,

Поздравявам Ви най-сърдечно с Вашия професионален празник – Денят на родилната помощ, известен в народната традиция като Бабинден. Изказвам признание на труда Ви, на грижите за успешното осъществяване на най-съкровения за всяко семейство миг – раждането на дете. Бъдете силни и търпеливи, защото професията, която сте избрали, изисква много любов и себеотдаване. Наградата на Вашия труд намира израз в чакания първи детски плач и първата среща на майка и рожба. Благодаря на всеки един от Вас, че постоянно повишавате знанията си, че не жалите сили и давате всичко от себе си, за да помогнете в раждането на надеждата, на бъдещето, на доброто! Нека бъдат леки и изпълнени с положителни емоции работните Ви дни, нека старанията Ви бъдат високо оценени с уважение и обич, от страна на Вашите пациенти! В личен план Ви пожелавам здраве, семейно щастие, благополучие, много морални и материални удовлетворения! Нека така обичаният от всички нас Асеновград се изпълва с все повече здрави деца, защото те са нашето бъдеще и най-голямата радост за всеки родител!"

Още от "Пловдив"

Съдът отхвърли искането на Георги Гергов за регистрация на промени в собствеността на Пловдивския панаир

Това важи до приключване на делото, което Община Пловдив в качеството си на акционер води за отмяна на всички решения на извънредното общо събрание на акционерите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени