Кметът на Асеновград - на визита в болницата по повод Бабинден

Д-р Грудев поднесе букет цветя и поздравителен адрес

Кметът на Асеновград - на визита в болницата по повод Бабинден
Кметът на Асеновград - на визита в болницата по повод Бабинден Източник: Община Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев поздрави лично лекарите и акушерите в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в града. Повод за визитата е Денят на родилната помощ, известен като Бабинден. Празникът се чества всяка година на 21-ви януари. Още от днес медиците в МБАЛ – Асеновград започнаха да получават поздрави и да посрещат гости.

 

Рано сутринта бе извършен ритуалът по измиване на ръцете със сапун на началника на отделението д-р Богдан Червенков. Според обичая, най-младата акушерка полива пречистена вода, в която има стръкове здравец – символиката на чистотата, раждането на живот и новото начало.

 

Кметът д-р Грудев поднесе букет цветя и поздравителен адрес с вълнуващо послание:

"Уважаеми лекари и акушери,

Поздравявам Ви най-сърдечно с Вашия професионален празник – Денят на родилната помощ, известен в народната традиция като Бабинден. Изказвам признание на труда Ви, на грижите за успешното осъществяване на най-съкровения за всяко семейство миг – раждането на дете. Бъдете силни и търпеливи, защото професията, която сте избрали, изисква много любов и себеотдаване. Наградата на Вашия труд намира израз в чакания първи детски плач и първата среща на майка и рожба. Благодаря на всеки един от Вас, че постоянно повишавате знанията си, че не жалите сили и давате всичко от себе си, за да помогнете в раждането на надеждата, на бъдещето, на доброто! Нека бъдат леки и изпълнени с положителни емоции работните Ви дни, нека старанията Ви бъдат високо оценени с уважение и обич, от страна на Вашите пациенти! В личен план Ви пожелавам здраве, семейно щастие, благополучие, много морални и материални удовлетворения! Нека така обичаният от всички нас Асеновград се изпълва с все повече здрави деца, защото те са нашето бъдеще и най-голямата радост за всеки родител!"

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени