Кметът на Асеновград откри детския футболен турнир

В първенството тази година се включват над 70 тима, с общо около 850 деца

Детски футболен турнир в Асеновград
Детски футболен турнир в Асеновград Източник: Община Асеновград

Асеновград отново е домакин на Детски футболен турнир за Купа "Краси Костов". Състезанието се провежда от 2018 г. насам и се радва на все по-голяма популярност сред младите спортни надежди на България.

 

Oфициален гост на откриването днес бе кметът на общината д-р Христо Грудев. "Нека най-добрият отбор победи! А за останалите - загубата да не носи отчаяние, а напротив – стимул да се развиват и подобряват уменията си занапред. Пожелавам на всички футболисти турнирът да завърши без травми, да открият много нови приятелства, да си създадат незабравими емоции и спомени. Радвам се, че стадион "Шипка" вече започва да придобива по-приятен вид, благодарение на усилията, които полагаме за обновяване и ремонт. Работим съвместно в партньорство с Българския футболен съюз (БФС) и с "Холдинг КЦМ 2000", като основната ни цел и приоритет е подобряване на спортната база в община Асеновград. Припомням, че по програма сме подготвили проект за изграждане на нов спортен комплекс. Tук са монтирани 2000 седалки, като предстоят и още подобрения на стадион "Шипка", за да осигурим по-добра база за тренировки на децата на Асеновград и да посрещаме гостуващите отбори. Отново Добре дошли и успех на всички отбори!", каза пред присъстващите кметът д-р Грудев.

 

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград

В първенството тази година се включват над 70 тима, с общо около 850 деца на възраст от набор 2010 г. до най-малките - набор 2018 г. Отбори се включват от цялата страна - София, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Стара Загора, домакините "Шипка старс" (Асеновград) и др. Спортното събитие ще продължи днес (31.08.24 г.) през целия ден, а финалът му ще е утре - 01.09.24 г. (неделя).

Още от "Пловдив"

Радомир Чолаков: След статията във ФАЦ - в междунарен план ПП са приключили, с тях не може да се управлява

Той обърна внимание, че през цялото време Нинова говори за ГЕРБ. "Има някаква обсесия. Правят се всевъзможни странни коалиции, само и само да не е ГЕРБ", подчерта бившият депутат от ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени