Кметът на Асеновград поднесе дарове на първото бебе за 2024 г.

Малката Юлиана – родена с късмет

Кметът на Асеновград поднесе дарове на първото бебе за 2024 г.
Кметът на Асеновград поднесе дарове на първото бебе за 2024 г. Източник: Община Асеновград

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев посрещна първото, родено асеновградчанче за 2024 г. Това е Юлиана Стоянова, появила се на бял свят на 6—ти януари. Младата дама е проплакала точно в 05:19 ч. на Йордановден в родилното отделение на МБАЛ – Асеновград.

 

Бебето се е родило по естествен път, с тегло около 2600 гр. и височина 48 см. По традиция, първото родено бебе – жител на общината – получава парична помощ и подаръци лично от кмета. Финансовите средства, в размер на 1000 лв., се отпускат по предложение на администрацията, с решение на Общинския съвет в града.

 

Д-р Грудев поднесе красив букет цветя на майката на бебето Цветелина, а на малката Юлиана подари голям плюшен мечок, който да остане за спомен от този вълнуващ момент. "Честита рожба, нека расте в мирно време, здрава, щастлива и безгрижна!", пожела развълнуван кметът. На свой ред, родителите благодариха на община Асеновград и лично на д-р Христо Грудев за оказаното внимание и милия жест.

 

Кметът на Асеновград поднесе дарове на първото бебе за 2024 г.
Кметът на Асеновград поднесе дарове на първото бебе за 2024 г. Източник: Община Асеновград

Поговорката "Родена с късмет" важи с пълна сила за младата госпожица. Първи в асеновградската болница проплака малкият Георги. Той се роди в 02:00 ч. на 02.01.24 г. След направена справка обаче се оказало, че родителите нямат адресна регистрация на територията на Асеновград и съответно детето не е жител на общината.

 

Майката е регистрирана в с. Болярци, Садово. Така, Юлиана получила своя шанс да бъде удостоена с приза за първо бебе на 2024 г. в община Асеновград. Родителите на момиченцето Цветелина и Христо споделиха, че са били много приятно изненадани, когато ги потърсили от администрацията.

 

И заявиха категорично, че паричната помощ ще използват изцяло за нуждите на Юлиана. Новороденото е втора рожба в семейството. Тя има малко по-голяма кака – Веселина на 4 г. И двете момичета носят имената на своите баби.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени