Кметът на Асеновград проведе консултациите за предстоящите избори

Покана да присъстват бе отправена до всички парламентарно представени партии и коалиции от 48-то Народно събрание

Кметът  на Асеновград проведе консултациите за предстоящите избори
Кметът на Асеновград проведе консултациите за предстоящите избори Източник: Община Асеновград

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев проведе консултации за формиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК), които да произведат изборите за народни представители на 02.04.23 г.

 

Поканени да присъстват бяха упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции от 48-то Народно събрание (НС). Кметът Грудев откри срещата, като прикани присъстващите да се представят.

 

И обясни, че им е предоставена справка за разпределението на местата в СИК по видове комисии, в т.ч. - ръководствата и членовете на СИК на партиите и коалициите в Асеновград и населените места от общината. "Моля, разгледайте справката. Същата е изготвена съобразно решенията на ЦИК - София и РИК - Пловдив област за разпределение на местата в СИК", посочи кметът.

 

На срещата бе обсъдено и разпределението на членовете за три подвижни избирателни секции и за още толкова в лечебните заведения. Поименен състав за тях, партиите ще предложат след образуването им с решение на Районна избирателна комисия - Пловдив.

 

Участие в консултациите взеха коалиция "ГЕРБ - СДС", коалиция "Продължаваме промяната", партия "Движение за права и свободи", партия "Възраждане", коалиция "БСП за България", коалиция "Демократична България - Обединение", коалиция "Български възход". Всички представители на партиите и коалициите, включили се в дискусията, изразиха съгласие с предложеното разпределение на местата в СИК и подвижните СИК.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени