Лидерът на ГЕРБ в Пловдив: Реакцията на партията по отношение на сближаване с БСП е остро негативна

Външните ни партньори са спокойни - ние не допуснахме България да се измести в своята геополитическа орбита

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Реакцията на партията по отношение на сближаване с БСП е изключително остра и негативна. Бих бил много щастлив да чуя Христо Иванов и Атанасов като бяха в коалиция с БСП дали ще кажат, че пак ще направят коалиция с БСП. Това каза на среща с актива на партията в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Да, БСП в момента са много по-системна партия от ПП-тата, но имаме огромни идеологически различия с тях, отбеляза Борисов. "Тук има депутати - те ще ви кажат, че с решенията на ГЕРБ, ДП и ДБ гласуахме решенията за запазване фискалната стабилност на България. От ПГ на ПП само 3-ма гласуваха за американски реактори в АЕЦ "Козлодуй". Ние с БСП имам огормни идеологически различия", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

 

"Външните ни партньори са спокойни - ние не допуснахме България да се измести в своята геополитическа орбита. Войната в Украйна е все по-кръвопролитна, но цената на бензина е точно с 1 лв. по-ниска от времето, когато управляваха ПП. 5 млрд. лева са взети от джобовете на българите. Хайде, да съм по-точен - от резервоарите на колите, през джобовете на българите", каза още Бойко Борисов. 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени