Монтирани са нови линейни отводнители в Асеновград

Очакваният резултат е нормалното преминаване на транспортните средства и в същото време, добро отводняване на пътя и прилежащото пространство

Линейни отводнители
Линейни отводнители Източник: Община Асеновград

Монтирани са нови линейни отводнители на територията на община Асеновград. Такива са поставени на улица "Тодор Каблешков", на паркинга до НЧ "Родолюбие", на улица "Речна" (в участъка на кръстовището с улица "Васил Левски").

 

Чрез монтирането на нови линейни отводнители се реши проблемът с получаване на водосбор край пешеходната пътека до пожарната в Асеновград. Изпълнено е поставяне на линеен отводнител и на друг проблемен участък - спирката на градския транспорт на улица "Съединение" (срещу №22).

 

Очакваният резултат е нормалното преминаване на транспортните средства и в същото време, добро отводняване на пътя и прилежащото пространство.

 

"Линейните отводнители се ремонтират с материал, който е безшумен. Вече не представляват притеснение за хората, особено нощем по по-основни улици, в които трафикът е по-сериозен. И отводняването също е подобрено. Може да не звучи като голям обект, но ефектът за живеещите е от особено значение, понеже спря денонощният шум при всяко преминаване на автомобил", коментира темата кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени