Община Асеновград с парична награда за заслужили спортисти

Те прославиха Асеновград и България по света

Община Асеновград
Община Асеновград Източник: Община Асеновград

По предложение на заместник-кмета по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров и с решение на Общинския съвет в града беше отпусната еднократна парична сума в общ размер на 6000 лева за спортисти, постигнали високи резултати в международен план. Целта е поощрение и знак за благодарност към асеновградчаните, прославящи родния си край по света.

 

Катерина Бейчева от СК "Асеновец - Таекуон-до клуб" и треньорът й Георги Шишков бяха наградени с 1000 лева. Гросмайсторът от СКШМ "Асеновец 2006" Иван Чепаринов и треньорът му Неделчо Чепаринов пък получиха 5000 лева. Решението за отпускането на средствата бе взето съгласно Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и спортно-туристическата дейност в община Асеновград.

 

Катерина Бейчева се класира в три дисциплини. Тя си заслужи един сребърен и два бронзови медала на Европейско първенство по таекуон-до ITF, проведено в Пореч, Хърватия. Бейчева се изправи срещу силна конкуренция и представи достойно Асеновград и България.

 

Таекуондистката спечели II място "Специална техника жени" и III място във "Форма жени" и "Силов тест жени" - всичко това отборно. В този случай, наредбата дава право да се наградят финансово състезателят и треньорът само за участието им в първенството, тъй като класирането, което са постигнали като екип, е единствено в отборни дисциплини.

 

Премията на Иван Чепаринов също му се полага съгласно наредбата. Той спечели III място на Европейско първенство по шахмат, провело се в Терме, Словения. Гросмайсторът е достигнал до почетната стълбица в конкуренция срещу 310 състезатели от 39 държави. С това класиране Чепаринов печели директна квота за България на предстоящото Световно първенство за мъже през 2023 г.

 

"В последните години, предвид пандемичната обстановка, това е най-големият успех за българския шахмат", посочват от федерацията.

Още от "Пловдив"

Кандидати с максимален бал избраха "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" в УХТ 

Другите желани специалности са "Технология и качество на храни", "Хотелиерство и ресторантьорство", "Туризъм", Компютърни системи и технологии", "Топлинна, хладилна и климатична техника"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени