Община Асеновград с парична награда за заслужили спортисти

Те прославиха Асеновград и България по света

Община Асеновград
Община Асеновград Източник: Община Асеновград

По предложение на заместник-кмета по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров и с решение на Общинския съвет в града беше отпусната еднократна парична сума в общ размер на 6000 лева за спортисти, постигнали високи резултати в международен план. Целта е поощрение и знак за благодарност към асеновградчаните, прославящи родния си край по света.

 

Катерина Бейчева от СК "Асеновец - Таекуон-до клуб" и треньорът й Георги Шишков бяха наградени с 1000 лева. Гросмайсторът от СКШМ "Асеновец 2006" Иван Чепаринов и треньорът му Неделчо Чепаринов пък получиха 5000 лева. Решението за отпускането на средствата бе взето съгласно Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и спортно-туристическата дейност в община Асеновград.

 

Катерина Бейчева се класира в три дисциплини. Тя си заслужи един сребърен и два бронзови медала на Европейско първенство по таекуон-до ITF, проведено в Пореч, Хърватия. Бейчева се изправи срещу силна конкуренция и представи достойно Асеновград и България.

 

Таекуондистката спечели II място "Специална техника жени" и III място във "Форма жени" и "Силов тест жени" - всичко това отборно. В този случай, наредбата дава право да се наградят финансово състезателят и треньорът само за участието им в първенството, тъй като класирането, което са постигнали като екип, е единствено в отборни дисциплини.

 

Премията на Иван Чепаринов също му се полага съгласно наредбата. Той спечели III място на Европейско първенство по шахмат, провело се в Терме, Словения. Гросмайсторът е достигнал до почетната стълбица в конкуренция срещу 310 състезатели от 39 държави. С това класиране Чепаринов печели директна квота за България на предстоящото Световно първенство за мъже през 2023 г.

 

"В последните години, предвид пандемичната обстановка, това е най-големият успех за българския шахмат", посочват от федерацията.

Още от "Пловдив"

Нанков: При нов мандат на ГЕРБ във властта поемаме ангажимент за качествен ремонт на 2000 км пътища годишно

На път за Асеновград минахме по изграденото при Бойко Борисов трасе от Пловдив до този красив град. Ами то е заприличало на джунгла - не са му окосени храстите дори, пише Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени