Община Асеновград търси възможности за реновиране на гребната база

Водят се преговори с държавата, след като имотът вече е дарен на общината от Сдружение "Обединен спортен клуб Асеновец

Община Асеновград търси възможности за реновиране на гребната база
Община Асеновград търси възможности за реновиране на гребната база Източник: Община Асеновград

Сдружение "Обединен спортен клуб Асеновец" дари на община Асеновград Спортен комплекс "40-те извора", познат сред местните като "гребната база". По този повод състезатели по кану-каяк и други спортни деятели гостуваха на кмета доктор Христо Грудев.

 

Той се обърна към всички с думите: "Днешният повод, по който сме се събрали тук, говори за огромното доверие, от страна на спортистите към община Асеновград. В същото време, с този акт общинското ръководство поема сериозен ангажимент. Комплексът, който общината получи като дарение днес, е с площ около 1200 квадратни метра. Той включва хотелска част, ресторант, възстановителна база, хангари и т.н.", каза пред присъстващите кметът.

 

Д-р Христо Грудев (вляво)
Д-р Христо Грудев (вляво) Източник: Община Асеновград

Грудев допълни, че назад във времето, поради финансова невъзможност, базата не е била поддържана така, както са искали собствениците. Желанието на дарителите е общината да възстанови спортния комплекс, за да отговаря на всички съвременни изисквания. Едно от условията на дарението е в следващите 30 години да не се извършват разпоредителни сделки с базата, като например, тя да бъде продадена. Идеята е след като бъде обновен, комплексът да се ползва не само за тренировки от клуба по кану-каяк, за зелени училища, за други спортове и подготовки.

 

"Припомням, че искахме още в началото на мандата да възстановим тази база. Но обстановката в страната и международната такава, както и честата смяна на правителства, попречиха на нашето желание. Въпреки всичко, водим преговори с държавата да получим финансиране, за да ремонтираме сградата първоначално. А на по-късен етап базата да бъде оборудвана с необходимите съоръжения и мебелировка. Целта ни е нашите деца, младите хора на Асеновград да имат възможност да спортуват. И ние трябва да им осигурим тази възможност", посочи в заключение доктор Христо Грудев, като отново благодари за доверието на спортистите.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени