Община Асеновград търси възможности за реновиране на гребната база

Водят се преговори с държавата, след като имотът вече е дарен на общината от Сдружение "Обединен спортен клуб Асеновец

Община Асеновград търси възможности за реновиране на гребната база
Община Асеновград търси възможности за реновиране на гребната база Източник: Община Асеновград

Сдружение "Обединен спортен клуб Асеновец" дари на община Асеновград Спортен комплекс "40-те извора", познат сред местните като "гребната база". По този повод състезатели по кану-каяк и други спортни деятели гостуваха на кмета доктор Христо Грудев.

 

Той се обърна към всички с думите: "Днешният повод, по който сме се събрали тук, говори за огромното доверие, от страна на спортистите към община Асеновград. В същото време, с този акт общинското ръководство поема сериозен ангажимент. Комплексът, който общината получи като дарение днес, е с площ около 1200 квадратни метра. Той включва хотелска част, ресторант, възстановителна база, хангари и т.н.", каза пред присъстващите кметът.

 

Д-р Христо Грудев (вляво)
Д-р Христо Грудев (вляво) Източник: Община Асеновград

Грудев допълни, че назад във времето, поради финансова невъзможност, базата не е била поддържана така, както са искали собствениците. Желанието на дарителите е общината да възстанови спортния комплекс, за да отговаря на всички съвременни изисквания. Едно от условията на дарението е в следващите 30 години да не се извършват разпоредителни сделки с базата, като например, тя да бъде продадена. Идеята е след като бъде обновен, комплексът да се ползва не само за тренировки от клуба по кану-каяк, за зелени училища, за други спортове и подготовки.

 

"Припомням, че искахме още в началото на мандата да възстановим тази база. Но обстановката в страната и международната такава, както и честата смяна на правителства, попречиха на нашето желание. Въпреки всичко, водим преговори с държавата да получим финансиране, за да ремонтираме сградата първоначално. А на по-късен етап базата да бъде оборудвана с необходимите съоръжения и мебелировка. Целта ни е нашите деца, младите хора на Асеновград да имат възможност да спортуват. И ние трябва да им осигурим тази възможност", посочи в заключение доктор Христо Грудев, като отново благодари за доверието на спортистите.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени