Общинският щаб по коронавирус: Наблюдава се увеличаване броят на заразените в Асеновград

Хората трябва да спазват добра лична хигиена и дистанция, спрямо околните

Тест за коронавирус
Тест за коронавирус Източник: Twitter

Община Асеновград обобщава COVID обстановката в Асеновградско към 08.07.22 г. По повод увеличаващите се случаи на коронавирус бе проведено заседание на Общинския оперативен щаб. Кметът на града и председател на щаба доктор Христо Грудев започна с това, че отново предстоят трудни моменти за всички хора, но човечеството пак ще надделее и ще оцелее.

 

"Целта на това заседание е да ангажираме вниманието, както на членовете от щаба, така и на гражданите, като цяло. В момента всички деца са във ваканция, което е предпоставка да има забавяне на процеса. Позитивното в случая е, че човечеството, най-общо, и в частност държавата и нашата община са подготвени за това, което ни предстои, за разлика от 2019 г. когато беше началото на COVID вълната. Тогава нямахме информация срещу какво сме изправени. Освен това, към момента се работи и върху ваксина, която да покрие и коронавируса, и грипния вирус. За съжаление, както казаха учените в началото, трябва да свикнем да живеем с COVID-19 и постепенно той ще се превърне в част от нашето ежедневие".

 

С това изказване доктор Грудев откри заседанието на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса. Кметът припомни, че всеки човек трябва да спазва добра лична хигиена, както и дистанция спрямо околните.

 

Според данни на РЗИ - Пловдив, от 27.06.22 г. до 07.07.22 г. са регистрирани 49 случая на заразени с коронавирус жители на територията на Асеновград. До преди това, заболелите от COVID-19 са били по около четирима-петима на седмица. От общия брой (49 души), шест-седем са били хоспитализирани, а всички останали са поставени под домашна карантина.

 

От РЗИ - Пловдив посочват, че има и много заболели, които са със симптоми и оплаквания, но не си правят изследвания в болница, а се установяват с тестове от аптеките. По този начин личните лекари назначават лечение, но на заразените не се налага карантина.

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени