Около 20 см сняг във високите части на община Асеновград

Няма данни за бедстващи хора

Около 20 см сняг във високите части на община Асеновград
Около 20 см сняг във високите части на община Асеновград Източник: Община Асеновград

Oбщина Асеновград информира, че обстановката на територията на града и населените места в района, след падналия снеговалеж, е спокойна. Няма данни за бедстващи хора, всички екипи по снегопочистването са мобилизирани и са на терен. Към момента електричество няма в с. Косово.

 

Дежурни екипи на "ЕВН" работят по отстраняване на проблема и възобновяване на електрозахранването. В Златовръх токът не е спирал, вследствие на бурния вятър и падналия сняг. В половината част от с. Конуш няма електричество заради прекъснат захранващ кабел. В Лясково електрозахранването е възстановено.


Снежната покривка в най-високите части на общината (с. Мостово) достига 20 см. През изминалото денонощие токът спираше и в с. Новаково. Подаден при дежурния в община Асеновград беше и един сигнал за паднало дърво по пътя за Асеновата крепост.

 

Екипи на пожарната са били изпратени незабавно и са осигурили разчистването на пътното платно. Кметът на общината д-р Христо Грудев е в непрекъснат контакт с инж. Маринов – началник на "ЕВН" – клон Асеновград. Призовават се хората да подават сигнали на спешен тел. 112 или при дежурния на общината – 0331 6 22 33.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени