ОУ "Христо Ботев" в Асеновград вече разполага с игрище за мини футбол

То ще може да се ползва от деца и на други училища, при определени условия

В Асеновград откриха игрище за мини футбол
В Асеновград откриха игрище за мини футбол Източник: Община Асеновград

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизграденото спортно игрище в двора на ОУ "Христо Ботев" в града. Датата за събитието бе избрана специално – Международният ден на детето (1-ви юни).

 

В Асеновград откриха игрище за мини футбол
В Асеновград откриха игрище за мини футбол

Д-р Грудев отправи послание към най-малките жители на общината, като им пожела да са здрави и проспериращи, да сбъдват мечтите си и да спортуват активно. "Честит празник, мили деца! От детството остават най-красивите и незабравими спомени и най-добрите приятелства! Уважаеми родители, дарявайте децата си с любов и ги подкрепяйте безусловно, за да се чувстват те щастливи и защитени", каза в обръщението си пред присъстващите кметът Христо Грудев.

 

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев
Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград

Спортното игрище за мини футбол е с обща площ от 695 кв. м. и с размери 38 м./18 м. Площадката е изградена върху нова бетонова основа с настилка от изкуствена трева и оградена с ограда с мрежа, чиято височина е 4 м. Монтирани са и 2 футболни врати, като съоръжението е с осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

 

В Асеновград откриха игрище за мини футбол
В Асеновград откриха игрище за мини футбол

Съоръжението ще може да се ползва и от деца на други учебни заведения, с цел организиране на турнири и мероприятия, съгласувани с директора на ОУ "Христо Ботев". Спортният обект беше изграден, след одобрен проект на община Асеновград по програма на Министерството на образованието и науката (МОН). Привлечената сума и инвестирана в съоръжението е в размер на 116 625,64 лв. с ДДС.

 

ОУ
ОУ "Христо Ботев" в Асеновград вече разполага с игрище за мини футбол Източник: Община Асеновград

Директорът на училището Лилия Венева благодари на кмета д-р Грудев и неговия екип. Тя посочи, че изграждането на такова модерно и красиво спортно игрище е дълго чакано от възпитаниците и служителите на учебното заведение. И, че вече децата ще имат възможността да спортуват по-активно.

 

Футболна топка
Футболна топка Източник: Община Асеновград

В края на официалната част д-р Христо Грудев подари футболни топки на училищните отбори, с пожелание да постигат само победи.

 

В Асеновград откриха игрище за мини футбол
В Асеновград откриха игрище за мини футбол Източник: Община Асеновград

 

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени