Пратеници на Баба Марта гостуваха на кмета на Асеновград

Той на свой ред им поднесе символични мартенски подаръци

Пратеници на Баба Марта гостуваха на кмета на Асеновград
Пратеници на Баба Марта гостуваха на кмета на Асеновград Източник: Община Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев посрещна пратеници на Баба Марта. Ученици от ПГ "Цар Иван Асен II", облечени във фолклорни одежди, поднесоха мартеници, както повелява традицията на 1-ви март.

 

Младежите пожелаха на д-р Грудев здраве, късмет и сили, за да може да продължи да се грижи за развитието на града и населените места в общината. Младите посланици на Баба Марта донесоха със себе си празнично настроение и усмивки.

 

Гости на кмета бяха и малчуганите от IV група на ДГ "Надежда" в Асеновград. Фолклорните носии, в които се бяха пременили, показаха родолюбивият дух и желанието да се съхраняват българските обичаи още от най-ранна детска възраст.

 

Възпитаниците на детското заведение рецитираха стихове за Баба Марта и изпълниха традиционния за страната ни фолклорен танц ръченица. А накрая подариха на градоначалника мартеници и собственоръчно изработени картички.

 

На свой ред, кметът д-р Христо Грудев подари символични мартенски подаръци на всички. И нарече своите гости да бъдат благословени и здрави през цялата година. За по-малките поднесе пожелание да растат безгрижно и щастливо. А на младежите пожела да се радват на подкрепата от своите близки и приятели и да сбъднат и най-смелите си мечти.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени