Празникът на детето в Асеновград продължи два дни

Срещнахме хиляди усмихнати лица

Ден на детето в Асеновград
Ден на детето в Асеновград Източник: Община Асеновград

Празникът на детето в Асеновград продължи два дни. Настроение, песни танци, приказни герои, фокусник, концерти, образователни програми и хиляди усмихнати лица. Общината, под ръководството на кмета д-р Христо Грудев, създаде незабравими спомени и запомнящи се емоции за най-малките жители и гости на града.

 

Празничната програма започна с концерт на Петя Буюклиева. Изпълнителката грабна сърцата на всички деца, които напълниха залата на НЧ "Родолюбие" в Асеновград. Специален гост на детския спектакъл "Слънчеви песнички" беше д-р Грудев.

 

Той сподели, че Петя Буюклиева е започнала кариерата си именно от сцената в зрителната зала на НЧ "Родолюбиe" в родния й град – Асеновград, когато е била още дете. Кметът я поздрави за прекрасните изпълнения по повод 1-ви Юни и й поднесе красив букет от цветя.

 

Д-р Христо Грудев
Д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград

Празничната програма продължи през целия съботен ден. Градският парк се превърна в огромна арена на активности. На сцената бе изнесен концерт с участието на деца - изпълнители. В другата страна на парка – до паметника на цар Иван Асен II - малки ентусиасти тренираха йога под внимателното наблюдение и ръководство на инструктора Милена Петрова.

 

Ден на детето в Асеновград
Ден на детето в Асеновград Източник: Община Асеновград

Градската библиотека пък предложи прожекция по програма "Образователен планетариум" на тема "Любопитни факти за Космоса". А малко по-късно отново там се проведе и традиционният концерт на ученици от класа на музикалния педагог Кети Стоянова "Талантите на Асеновград". Денят на детето завърши на сцената на площада с празничен спектакъл на Денс клуб "Косара".

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени