Предстоят изследвания на въздуха в Асеновградско

По молба на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев към директора на РИОСВ - Пловдив

Предстоят изследвания на въздуха в Асеновградско
Предстоят изследвания на въздуха в Асеновградско Източник: Община Асеновград

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев изпрати писмо до директора на Регионална инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) – Пловдив с искане да бъде извършено замерване и съответно – да се установи има ли и, ако да, каква е степента на замърсяване на атмосферния въздух.

 

Молбата е във връзка със задимяването в Асеновград и населените места по поречието на р. Чепеларска (селата Бачково и Нареченски бани), породено от горските пожари в землището на Хвойна.

 

В отговор, от своя страна, директорът на РИОСВ – Пловдив Ивайло Йотков посочва, че предстоят изследвания за измерване на КАВ с газоанализатор  "GASMET” в урбанизираната територия на засегнатите райони в община Асеновград.

 

При провеждане на замерването с еко екипите ще присъства и представител на общинската администрация. Целта на получената информация и резултати е предприемане на действия за уведомяване и предпазване на населението.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени