Приключи ремонтът на Спортна зала "Асеновец" в Асеновград

Ремонтът на сградата бе чакан години наред

Приключи ремонтът на Спортна зала "Асеновец" в Асеновград
Приключи ремонтът на Спортна зала "Асеновец" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев откри официално ремонтираната Спортна зала "Асеновец" в града, съобщиха от общинския пресцентър.

 

"Толкова голям ремонт на този спортен обект не е извършван повече от 20 години. Смятам, че ремонтните дейности ще спомогнат залата да стане по-топла през зимата, по-прохладна през лятото и по-приветлива за тренировки и провеждане на събития и мачове. Благодарен съм на Вашите треньори, които полагат усилия за развитието Ви в областта на спорта. Приветствам и подкрепата, която откривате в лицето на Вашите родители и учители, за да постигате успехи. Спортът, с който се занимавате, не винаги ще Ви извиси на олимпийски висоти. Но той ще изгради у Вас дисциплина и ще Ви донесе приятелства, които ще останат за цял живот. Община Асеновград винаги е полагала усилия за подобряване на спортната база, за да се осигури възможност за по-добри условия за тренировки. Финансово се подпомагат и клубовете. Не забравяйте, че в мое лице, като кмет на общината, винаги ще намерите приятел и партньор", каза пред присъстващите кметът Грудев.

 

В края на събитието треньорите благодариха официално на градоначалника за полаганите усилия спортът да върви напред, като посочиха, че оценяват направеното в последните години.

 

На събитието стана ясно, че общината ще кандидатства с проект за енергийна ефективност на същата спортна зала. Целта е да бъде изградена термоизолация. Припомняме, че най-големият проблем на Спортна зала "Асеновец" беше покривът, от който течеше вода при всеки дъжд. Правен е частичен ремонт преди около 7 години, който обаче не е бил достатъчен, за да спрат течовете.

 

Към момента на покрива са направени мембранна хидроизолация и топлоизолация. Сградата е боядисана отвътре, отвън (където е необходимо) е изкърпена мазилката и подменена дограмата на цялата зала. На II етаж е изцяло ремонтирана бившата зала за борба.

 

Д-р Христо Грудев със строители
Д-р Христо Грудев със строители Източник: Община Асеновград

За трите изминали години от управлението на д-р Христо Грудев, като кмет на община Асеновград, от мандат 2019 г. - 2023 г., се вложиха немалко финанси в ремонтиране и изграждане на спортни съоръжения на територията на цялата община.

 

Д-р Христо Грудев (вляво)
Д-р Христо Грудев (вляво) Източник: Община Асеновград

Освен ремонтът на Спортна зала "Асеновец", се обособиха и трибуни с над 850 места за сядане на стадион "Шипка" в Асеновград. Водят се разговори с община Пловдив за закупуване на още седалки. Построи се чисто нова спортна зала в с. Тополово. Направи се основен ремонт на залата за вдигане на тежести "Иван Веселинов" в града.

 

Приключи ремонтът на Спортна зала
Приключи ремонтът на Спортна зала "Асеновец" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Изградени са няколко спортни площадки в Асеновград и населените места на общината. Направи се велоалея. Започва строителство на нови спортни площадки в асеновградските ОУ "Отец Паисий" и ОУ "Христо Ботев" и др.

 

Не на последно място - планирано е изграждане на чисто нов спортен комплекс, за който се обмислят варианти за финансиране, но поради инфлационните процеси и липсата на редовно правителство вече 2 години, затрудняват функционирането на администрациите в страната, като цяло.

 

Приключи ремонтът на Спортна зала
Приключи ремонтът на Спортна зала "Асеновец" в Асеновград Източник: Община Асеновград

 

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени