Ремонтират се тротоари в Асеновград

Нашата цел е да осигурим безопасна и достъпна среда с възможност без затруднения да се придвижват по тротоарите родители с детски колички и трудно подвижни хора, посочи пред медии кметът на общината доктор Христо Грудев

Централен площад на Асеновград
Централен площад на Асеновград Източник: Zonanews

За първи път от много години насам се извършва ремонт на тротоари в Асеновград. Ремонтните дейности стартираха от булевард "България". Заложени за изпълнение са общо 3700 квадратни метра за подмяна на тротоарна настилка и изграждане на градински бордюри. Ремонтират се тротоари и на улица "Васил Левски". Заложени за изпълнение там са 3800 квадратни метра.

 

И още: ремонти се извършват и по тротоарните настилки от кръстовището при улица "Борислав" в посока кръстовището на общинския пазар, както и от там - в посока централната гара. Навсякъде, където е предвиден ремонт, ще бъде положена изцяло нова тротоарна настилка, като около дърветата се огражда с градински бордюри. Подкастрят се и пречещите корени.


"Работи се първо само от едната страна на тротоарите, за да не се затруднява движението, след което работата се прехвърля и от другата. Оглеждат се и дърветата - тези, които са в напреднала възраст и са опасни, се премахват, като на тяхно място ще се засаждат нови. Ремонтите на тротоарните настилки са важни за всички нас, жителите на Асеновград. Нашата цел е да осигурим безопасна и достъпна среда с възможност без затруднения да се придвижват по тротоарите родители с детски колички и трудно подвижни хора", посочи пред медии кметът на общината доктор Христо Грудев.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени