Строи се нова детска градина в Асеновград

Новата детска градина ще може да приема 128 деца в шест групи

Строи се нова детска градина в Асеновград
Строи се нова детска градина в Асеновград Източник: Община Асеновград

"През миналия мандат - от 2007 г. до 2011 г. - когато бях кмет на Асеновград за първи път, направихме първа копка на нова детска градина в квартал "Запад". Сега, така се случи, че започваме строеж в квартал "Баделема". С тези думи кметът на общината доктор Христо Грудев започна коментар по темата за изграждането на нова детска градина.

 

Той допълни: "Получихме финансиране през 2020 г. от Министерството на образованието и науката (МОН) - около 3 000 000 лева и стартирахме обществена поръчка за избор на изпълнител. Неприятното е, че докато текат тези процедури, както и във връзка с международната политическа обстановка и инфлационните процеси, сумите на доста строителни обекти се оказват недостатъчни от предварително заложените. Една законова процедура по обществените поръчки протича за период от най-малко година, ако няма обжалване. И през този интервал  от време цените се променят. Ще търсим начин за дофинансиране, за да бъде реализиран проектът. Независимо от всичко, ще се справим и смятам, че нещата ще се случат по най-добрия начин", увери Грудев.

 

Новата детска градина ще може да приема 128 деца в шест групи. Малчуганите ще се отглеждат в съвременна нова сграда. Ще има кухненски блок, физкултурен салон, закрит басейн, дворно пространство със съответните детски площадки, ограда и изцяло ново обзавеждане и оборудване - кухненско, спално, на помещения, свързани с възпитанието и обучението на децата, на детски кътове за игра, на дворно пространство, учителски помещения и други.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени