Строителството на новата детска градина в Асеновград тече по план

Ще се търси допълнително финансиране заради повишените цени в строителството

Строителството на новата детска градина в Асеновград тече по план
Строителството на новата детска градина в Асеновград тече по план Източник: Община Асеновград

Изграждането на новата детска градина в Асеновград тече по план. Към момента се извършват изкопните работи. Кметът на града д-р Христо Грудев направи оглед на мястото на строежа. Припомняме, че в новата съвременна и модерна сграда ще могат да се отглеждат 128 деца в 6 групи.

 

Детската градина ще има собствен кухненски блок и закрит басейн, физкултурен салон, дворно пространство със съответните площадки за игра, ограда и цялостно обзавеждане и оборудване за всички помещения, свързани с възпитанието и обучението на малчуганите.

 

Финансирането е държавно. Парите бяха отпуснати в началото на настоящия управленски кметски мандат (2019 г. – 2023 г.) и са в размер на 3 000 000 лв.

 

"Докато преминем през всички законови процедури и се стигне до реалната работа на терен, стойността на строителството се повиши. На всички е ясно, че строителните материали вече не са на цени, на които бяха преди 2 години. Сега се налага да търсим начини за допълнително финансиране, за да можем да завършим проекта, както е планиран", коментира темата кметът Грудев.

Още от "Пловдив"

Съдът отхвърли искането на Георги Гергов за регистрация на промени в собствеността на Пловдивския панаир

Това важи до приключване на делото, което Община Пловдив в качеството си на акционер води за отмяна на всички решения на извънредното общо събрание на акционерите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени