Строителството на новата детска градина в Асеновград тече по план

Ще се търси допълнително финансиране заради повишените цени в строителството

Строителството на новата детска градина в Асеновград тече по план
Строителството на новата детска градина в Асеновград тече по план Източник: Община Асеновград

Изграждането на новата детска градина в Асеновград тече по план. Към момента се извършват изкопните работи. Кметът на града д-р Христо Грудев направи оглед на мястото на строежа. Припомняме, че в новата съвременна и модерна сграда ще могат да се отглеждат 128 деца в 6 групи.

 

Детската градина ще има собствен кухненски блок и закрит басейн, физкултурен салон, дворно пространство със съответните площадки за игра, ограда и цялостно обзавеждане и оборудване за всички помещения, свързани с възпитанието и обучението на малчуганите.

 

Финансирането е държавно. Парите бяха отпуснати в началото на настоящия управленски кметски мандат (2019 г. – 2023 г.) и са в размер на 3 000 000 лв.

 

"Докато преминем през всички законови процедури и се стигне до реалната работа на терен, стойността на строителството се повиши. На всички е ясно, че строителните материали вече не са на цени, на които бяха преди 2 години. Сега се налага да търсим начини за допълнително финансиране, за да можем да завършим проекта, както е планиран", коментира темата кметът Грудев.

Още от "Пловдив"

Водещи новини

Калин Стоянов: Лицето Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков. Там е получавал инструкции срещу мен

Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес, заявява вътрешният министър

Последни новини

Най-четени