Търсят с европейска заповед за арест убиеца на Димитър Малинов

Малинов изчезна на 20 юли вечерта

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

30-годишен е обвиняем за зверското убийство на Димитър Малинов от Стамболийски. Той е в чужбина и за него е издадена европейска заповед за арест.

 

Привлеченият като обвиняем е с инициали Р. Б. и се е познавал от години с убития. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София. Билетът е купен преди убийството, стана ясно на брифинг на полицията и прокуратурата.

 

"Смъртта му е настъпила след тежък побой, нанесен на 20 юли около 22,30 часа в нощта на изчезването", обясни наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева. Тя уточни, че причината за тежкото престъпление са финансови взаимоотношения, но не назова сумата.

 

"Разследването е за убийство, извършена с особена жестокост, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор", каза Лулчева.

 

По думите й са разпитани над 10 души и са извършени претърсвания на няколко адреса, пише "24 часа". Прокурор Лулчева заяви, че на този етап няма данни за друг, замесен в тежкото убийство.

 

Малинов изчезна на 20 юли вечерта. Той е от Стамболийски, но отишъл на гости на майка си, която е омъжена в Цалапица.

Още от "Пловдив"

Нанков: При нов мандат на ГЕРБ във властта поемаме ангажимент за качествен ремонт на 2000 км пътища годишно

На път за Асеновград минахме по изграденото при Бойко Борисов трасе от Пловдив до този красив град. Ами то е заприличало на джунгла - не са му окосени храстите дори, пише Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени