Търсят с европейска заповед за арест убиеца на Димитър Малинов

Малинов изчезна на 20 юли вечерта

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

30-годишен е обвиняем за зверското убийство на Димитър Малинов от Стамболийски. Той е в чужбина и за него е издадена европейска заповед за арест.

 

Привлеченият като обвиняем е с инициали Р. Б. и се е познавал от години с убития. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София. Билетът е купен преди убийството, стана ясно на брифинг на полицията и прокуратурата.

 

"Смъртта му е настъпила след тежък побой, нанесен на 20 юли около 22,30 часа в нощта на изчезването", обясни наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева. Тя уточни, че причината за тежкото престъпление са финансови взаимоотношения, но не назова сумата.

 

"Разследването е за убийство, извършена с особена жестокост, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор", каза Лулчева.

 

По думите й са разпитани над 10 души и са извършени претърсвания на няколко адреса, пише "24 часа". Прокурор Лулчева заяви, че на този етап няма данни за друг, замесен в тежкото убийство.

 

Малинов изчезна на 20 юли вечерта. Той е от Стамболийски, но отишъл на гости на майка си, която е омъжена в Цалапица.

Още от "Пловдив"

Кандидати с максимален бал избраха "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" в УХТ 

Другите желани специалности са "Технология и качество на храни", "Хотелиерство и ресторантьорство", "Туризъм", Компютърни системи и технологии", "Топлинна, хладилна и климатична техника"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени