Три дни детски футбол в Асеновград

В срещите се включиха футболисти от общо 16 клуба

Три дни детски футбол в Асеновград
Три дни детски футбол в Асеновград Източник: Община Асеновград

Детският футболен турнир за Купа "Краси Костов" събра в Асеновград стотици професионалисти и любители на футбола. Спортното събитие продължи 3 дни на стадион "Шипка" в града. В срещите участваха около 800 деца, представители на 58 отбора от общо 16 клуба от цялата страна.

 

Турнирът бе открит от кмета на общината д-р Христо Грудев. "Аз имах честта да познавам лично именития български футболист Краси Костов. Той се славеше с таланта и уменията си. Благодаря на инициаторите, че всяка година в негова памет събират в родния му град толкова много привърженици на този красив спорт!", каза пред присъстващите градоначалникът.

 

Три дни детски футбол в Асеновград
Три дни детски футбол в Асеновград Източник: Община Асеновград

Видео от цялото изказване на кмета д-р Грудев може да гледате тук

 

Победата тази година си заслужи отборът на ФК "Кронос". Домакините от "Шипка Старс" се класираха на II място. Трети се нареди тимът на ФК "Тракия" (Пловдив). В челната петица на IV позиция влезе ФК "Арда 1924", следвани от ФК "Хасково" и ФК "Кърджали". Турнирът за Купа "Краси Костов" вече се превърна в традиция и интересът към състезанието всяка година нараства.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени