Засия коледната елха на Асеновград

Музикален спектакъл и впечатляваща заря белязаха началото на коледно-новогодишните празници в Асеновград

Засия коледната елха на Асеновград
Засия коледната елха на Асеновград Източник: Община Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев, Дядо Коледа и стотици асеновградчани и гости се включиха в тържественото отброяване на последните секунди преди запалването на празничните светлини в града.

 

Цветните пламъчета, искрящи от хилядите лампички по коледното дърво, и впечатляващите фойерверки озариха нощното небе. Минути преди това, кметът поздрави присъстващите, като им пожела здраве и сплотеност.

 

Д-р Христо Грудев
Д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград

"Асеновград облече своята прелестна коледна премяна! Със запалването на светлините на елхата сложихме началото на най-вълшебния месец от годината - онези дни, когато търсим топлина – и в домовете, и в сърцата си. На Рождество Христово стават чудеса. Нека тази Коледа бъде Вашето чудо! Бъдете здрави! Бъдете заедно и нека всеки един от нас намира светлината в себе си. Асеновград заслужава да блести!", каза в посланието си д-р Грудев.

 

Асеновград в навечерието на коледните и новогодишни празници
Асеновград в навечерието на коледните и новогодишни празници Източник: Община Асеновград

Празникът започна точно в 17:30 ч. с концерт на ДФ "Косара". Малки и големи се забавляваха и аплодираха техните танцови изпълнения. Млади таланти от Музейна музикална школа, НЧ "Св. преп. Паисий Хилендарски" и НЧ "Родолюбие", със своите песни, пренесоха публиката във вълшебния свят на Коледа.

 

Заря в Асеновград
Заря в Асеновград Източник: Zonanews

За финал деца от ЦПЛР "Васил Левски" разкриха тайните на танцовото изкуство от българския фолклор. Минути, преди да грейне елхата на площада, зазвуча родопска гайда и коледари нарекоха Асеновград за здраве и благоденствие.

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени