Жители на кв. "Столипиново" се оказаха крадците на кутия за дарения за болна жена

Младежите са известни и с други грабежи, а част от тях са криминално проявени

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Полицията в Пловдив залови крадците, отмъкнали от магазин кутия с дарения за болна жена. Групата е от малолетни и непълнолетни младежи от циганския квартал "Столипиново", съобщи bTV.

 

Младежите са известни и с други грабежи, а част от тях са криминално проявени. Дни, след като крадат кутията с дарения за Вили Нейкова, те отнемат насилствено портфейла на жена.

 

"На 6 около 20:50 ч. се получава сигнал, че е извършен грабеж на жена около 63 години. Отнет ѝ е портфейл с 400 лв., като дава описание за група от 4-5 души. Двама са малолетни, а четирима непълнолетни. Извършителят е 16-годишен и е криминално проявен за множество кражби. Успяхме бързо да ги установим и се разбра, че са съпричастни към кражбите на кутиите. Имат желание да възстановят сумите", каза Александър Костадинов, началник на Първо РУ.

 

Младежите крадат и втора кутия с дарения за човек в нужда, отново в район "Тракия". Благодарение на записи от видеокамери полицията достига лесно до тях.

 

"Следващата кутия са откраднали на 7 януари, влезнали са в магазина, отнели са вниманието на продавачката и едно от лицата взима кутията и напуска търговския обект. Има камери и така се разкрива, че същите лица са съпричастни. По предварителни данни сумите са незначителни, предстои да бъде установено точно колко", каза Иван Петков, началник на Пето РУ.

 

Част от лицата са задържани за 24 часа, а други са разпитани като свидетели. Прокуратурата води разследване. Предстоят действия с оглед съпричастността на групата към други подобни престъпления.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени