Ремонтират залата за борба в СК "Простор" във Варна

За първи път градът ще бъде домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година

Започна ремонт на СК "Простор"
Започна ремонт на СК "Простор" Източник: Община Варна

Започна дългоочаквания ремонт на залата за борба в спортен комплекс "Простор", съобщават от Община Варна. Предстои работа по покрива на сградата, обновяване на стените и на пода, подновяване на електрическа и ВиК инсталации, ремонт на бани, тоалетни и съблекални. Предвидена е нова система за отопление, вентилация и климатизация, както и ново спортно оборудване.

 

Оглед на място направи кметът на Варна Иван Портних, който се срещна с проектантите на обекта. Спортен комплекс "Простор" се състои от две едноетажни зали – за борба и за художествена гимнастика, свързани помежду си с административно двуетажно тяло и общ вход.

 

Варна е единствената община, която предоставя безвъзмездно спортната база на спортните клубове. През 2021 г. договори с общината ще подпишат над 60 клуба за срок от 5 години, които ще ползват базата напълно безплатно. Това съобщи през фейсбук профила си кметът Иван Портних. Той уточни още, че в условията на пандемия е важно да се насърчава още по-активно развитието на масовия спорт и грижата за физическата активност на хората, но при при спазване на всички противоепидемични мерки. 

 

През тази година ще бъдат увеличени средствата за финансово подпомагане на спортните клубове във Варна, които ще са общо 500 000 лв. С 10 на сто ще се увеличат параметрите на програма "Спорт", която ще бъде в размер на 1,8 млн лв. За първи път градът ще бъде домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година, а именно на Европейското първенство по художествена гимнастика, Европейското по ветроходство в клас "Лазар", Европейското първенство по плажен хандбал, Европейското първенство по хандбал и Световна купа по спортна гимнастика, допълни още градоначалникът.

Още от "Региони"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени