Ремонтират залата за борба в СК "Простор" във Варна

За първи път градът ще бъде домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година

Започна ремонт на СК "Простор"
Започна ремонт на СК "Простор" Източник: Община Варна

Започна дългоочаквания ремонт на залата за борба в спортен комплекс "Простор", съобщават от Община Варна. Предстои работа по покрива на сградата, обновяване на стените и на пода, подновяване на електрическа и ВиК инсталации, ремонт на бани, тоалетни и съблекални. Предвидена е нова система за отопление, вентилация и климатизация, както и ново спортно оборудване.

 

Оглед на място направи кметът на Варна Иван Портних, който се срещна с проектантите на обекта. Спортен комплекс "Простор" се състои от две едноетажни зали – за борба и за художествена гимнастика, свързани помежду си с административно двуетажно тяло и общ вход.

 

Варна е единствената община, която предоставя безвъзмездно спортната база на спортните клубове. През 2021 г. договори с общината ще подпишат над 60 клуба за срок от 5 години, които ще ползват базата напълно безплатно. Това съобщи през фейсбук профила си кметът Иван Портних. Той уточни още, че в условията на пандемия е важно да се насърчава още по-активно развитието на масовия спорт и грижата за физическата активност на хората, но при при спазване на всички противоепидемични мерки. 

 

През тази година ще бъдат увеличени средствата за финансово подпомагане на спортните клубове във Варна, които ще са общо 500 000 лв. С 10 на сто ще се увеличат параметрите на програма "Спорт", която ще бъде в размер на 1,8 млн лв. За първи път градът ще бъде домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година, а именно на Европейското първенство по художествена гимнастика, Европейското по ветроходство в клас "Лазар", Европейското първенство по плажен хандбал, Европейското първенство по хандбал и Световна купа по спортна гимнастика, допълни още градоначалникът.

Още от "Региони"

ОИК в София отстрани кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски

В ОИК е постъпила и информация, че английско дружество на име "Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев" OOД е учредено през февруари, като за директор е вписан Емил Валентинов Бранчевски

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени