Десислава Атанасова: В момента ситуацията в България е пълен провал - управленски, ваксинационен, комуникационен

Имаме решения за България и можем да носим отговорност, заяви още тя

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: NOVA
България в момента е изправена пред толкова кризи, че е необходим максимален консенсус, да седнем на една маса и да търсим решения, но това не означава, че търсим коалиция с ДПС или БСП. Диалог обаче трябва да водим с всички. Липсва фигурата на модератор, на обединител на всички и се надявам от януари да имаме нов президент – проф. Герджиков. Това каза в предаването "Събуди се" по NOVA Десислава Атанасова, водач на листите на ГЕРББ-СДС в Русе и Разград.
 
"Не мога да разбера защо вкарвате въпросите за ДПС, а не коментираме г-н Атанас Атанасов, който заяви, че ДБ ще управлява в коалиция с БСП", парира опитите на водещата да прокарва несъстоятелни опорни точки от щабовете на "умните и красивите" бившият председател на ПГ на ГЕРБ-СДС в 45-то и 46-то НС.
 
Това  е много по-интересно. Няма никаква връзка между проф. Герджиков  и неговото професионално развитие в МОН и ДПС. Политическото лицемерие трябва да приключи, добави Атанасова.
 
"Системните партии направиха, така че да е възможно и да се актуализира бюджетът, и да се вземат редица ключови решения, а и да осигури кворум. ГЕРБ никога не е допускала парламентарна или конституционна криза. Смятам, че разговорите във формат системни партии е полезна за страната. Очаквам другите парламентарни групи в бъдеще да проявяват политическа мъдрост и лидерство, защото диалогът наистина е важен. Трябва да спрем противопоставянето. България е изправена пред редица кризи и единствено заедно можем да ги преодолеем", коментира тя. 
 
"Ние винаги сме били готови да предложим кабинет, когато българите са ни давали своето доверие. В нашата парламентарна група има хора, които могат да дадат решения за България и хора, които могат да носят отговорност", каза Атанасова.
 
В момента ситуацията е пълен провал – управленски, ваксинационен, комуникационен, отчете Десислава Атанасова. "Знаете, че светът посрещна вируса без обучен персонал, без познания за него. Две години по-късно всичко е различно, защото ние познаваме Ковид и има ваксина. В момента ситуацията е доста по-различна, защото се пропусна време, а ГЕРБ поемаше отговорност. Ако не бяха загубени месеци наред, в които служебните министри се занимаваха с всичко друго, но не и с важната тема на деня – управлението на кризата", обясни тя.
 
"Имам самочувствието да кажа, че нашето правителство се справяше далеч по-отговорно с управлението на кризата, защото нашето правителство осигури наличието на ваксини и българите имаха право на избор благодарение на контактите на г-н Борисов и добрата работа на НОЩ и правителството. Докато Стойчо Кацаров през месеците, в които трябваше да подготвя ваксинационната кампания чегърташе успелите лекари", каза Атанасова.
 
 
"Мястото на лидера в нашата партия е безспорно. Рано е да обявим състава на Министерския съвет. Друго отговори са по-важни към днешна дата. Здравната криза, цената на тока и поскъпването на стоките", добави водачът на листите на ГЕРБ-СДС В Русе и Разград. 

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени