Красен Кралев: Запазването и развитието на духовността и културата за една нация са от национално значение

С присъстващите, той сподели, че е обвързан със изкуството още от дете, когато свирил на пиано

Красен Кралев в Русе
Красен Кралев в Русе Източник: ПП ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев се срещна с изявени хора на изкуството – театрали, художници, представители на хоровото изкуство, оперни дейци и експерти от арт секцията към ГЕРБ-Русе. 
"След като Спортният тотализатор бе освободен от нелоялната конкуренция вече генерира достатъчно средства, за да бъдат отделяни 10% от приходите на ММС от Тотализатора към фонд "Култура". За тази година сумата се очаква да бъде 5 млн. лв.", заяви Кралев. 


Той допълни, че в програмата на ГЕРБ за сектор "Култура" е заложено повишаване на възнагражденията и социалния статус на културните дейци. "При следващо управление ще работим за утвърждаване на свободния сектор, чрез създаването на официален единен регистър към Министерството на културата, надграждане на системата за делегираните бюджети и въвеждане на стимули за по-добър продукт. Темите за спорт и култура би следвало да са надпартийни, всички партии трябва да постигнат консенсус и да има единна визия и приоритети в тези области, които да бъдат устойчиви за всяко едно управление", допълни водачът на листата.


С присъстващите, той сподели, че е обвързан със изкуството още от дете, когато свирил на пиано. В свободното си време понякога и рисува. "Благодаря на жената до мен - Виктория Петрова, че ме поощри да направя изложба за 50-годишния си юбилей с 50 свои картини. Средствата от продажбата им дарих на фондация за лечението на спортисти", разказа още Кралев и благодари за ползотворната среща на организаторите в лицето на директора на Драматичен театър "Сава Огнянов" Орлин Дяков, който е и кандидат на народен представител от ГЕРБ-СДС, както и на директора на Държавна Опера Русе Иван Кюркчиев. 


В края на срещата Кралев заяви, че запазването и развитието на духовността и културата за една нация са от национално значение. 

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени