Радев заби "нож" на Нинова - обяви Крум Зарков за нейн наследник

През цялата кампания Радев нито веднъж не беше видян заедно с Корнелия Нинова

Корнелия Нинова и Румен Радев
Корнелия Нинова и Румен Радев Източник: БСП
Войната между Румен Радев и Корнелия Нинова става все по-видима. Докато соцлидерката съсредоточи цялата си енергия в парламентарния вот, то Радев си направи партия, която да разцепи гласовете на червените и да влее повече в неговата "касичка", коментира Tribune.
 
По всичко личи, че Радев освен с партиен инжинеринг, който се вижда в лицето на Петков и Василев, е решил да се застрахова и да разцепи напълно социалистите. Пример за това са и думите му в Русе вчера, където заяви, че Крум Зарков е бъдещето на червените. "Той е лицето на бъдещите политици", заяви Радев, с което без да се церемони зачеркна Нинова.
 
Самият Крум Зарков пък бе един от първите, който поиска оставката на соцлидерката след изключително ниския резултат на БСП на предходните избори. И от нейна дясна ръка, той стана един от опозиционерите под прикритие.

На 23 март 2017 г., в последния ден преди парламентарните избори за 44-то НС, Корнелия Нинова гостуваше в сутрешния блок на Нова телевизия и в един момент водещите я попитаха кого е довела в студиото. Камерата показа младеж, който беше закъснял за предаването и се представи така: "Крум Зарков се казвам. Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо".


 
"Показателно бе, че крайно неуместният опит за дебелашка шега, беше схванат като проява на чувство за хумор от страна на Корнелия Нинова, която не само избухна в бурен смях, но и одобри автора на казаното с потупване по рамото и дори му благодари", пише в сайта Държавна сигурност.com журналистът Христо Христов.

Крум Зарков и Корнелия Нинова
Крум Зарков и Корнелия Нинова Източник: NOVA
"Представете си това в Израел – излиза някой в израелска телевизия и казва, че току-що е мислил с други националсоциалисти как да поизгорят малко евреи. Сравнете реакциите тук и сигурната реакция там. Сравнихте ли? Е, тук е заровена причината за всички разлики между Израел и България", написа преди три години в своя профил във Фейсбук политологът Антон Тодоров.

Тази безобразна и недопустима гавра с десетките хиляди убити от комунистическия режим би трябвало да сложи автоматично черта на политическата кариера на въпросното лице. Още повече, че неговият дядо Леонид Кацамунски е бил шеф на Главно следствено управление на ДС! И като капан на цинизма и безсрамието, Румен Радев ни го лансира като лице на бъдещите български политици. Това е мерзост. 
 
Самата тя съвсем справедливо критикува министрите назначени от Радев и поиска оставката на Стойчо Кацаров за политиката му довела страната ни да е първа по смъртност, а болниците да издъхват.
 
На организираното шествие за закриването на кампанията си, Радев охотно обиколи бизнесмените на Кирил Петков, не пропусна да си направи снимка с хората на Трифонов и да стисне ръката на Крум Зарков. През цялата кампания обаче нито веднъж не беше видян заедно с Корнелия Нинова. Многократно обаче се прегръщаше с Манолова и Асен Василев. Същият Асен Василев се  изтърва  преди месец, че е говорил през главата на Нинова с Крум Зарков като възможен партньор на ПП "ПП". Апропо, нека припомним, че през лятото на 2020 г. Крум Зарков се появи най-ненадейно на обща снимка с посланика на САЩ Херо Мустафа - факт, който прелива от цинизъм! 

Херо Мустафа лансира Крум Зарков като перспективен политически лидер
Херо Мустафа лансира Крум Зарков като перспективен политически лидер Източник: Посолство на САЩ в България
Сега нали навързвате нещата - Радев, който от руско прокси през 2016-18 г. сега се врътна и така безпрецедентно клекна на американското посолство в София, че всяко по-важно назначение в неговите служебни правителства беше одобрявано и санкционирано от Херо Мустафа. Като добавим и Кирил Петков, който беше споменат от Джо Байдън по време на конференцията за "Триморието" и лансирането от същата Херо Мустафа на Зарков, става фасулска работа, както казват янките, да сглобиш, че всички са производни на един шинел. Но не по Гогол. 

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени