Борисов в Шумен: За мен е срамота да съм заедно с Денков на един плакат (ВИДЕО)

"Те отидоха да ни натопят в ЕК - мислеха, че е "Турски поток", а той е "Балкански поток". От ЕК му отговориха, че няма "Турски поток" през България, има "Балкански поток", заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Шумен
Бойко Борисов в Шумен Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в предизборна среща със симпатизанти на партията в Шумен. На нея бе представена листата на ГЕРБ-СДС за извънредните парламентарни избори и тази за евровота. Препълнената зала го посрещна с бурни овации. Заедно с него са водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков, Емил Радев и Делян Добрев.

 

"Има две мантри, които нашите политически опоненти непрекъснато повтарят. Първата е, че България е малка и нищо не зависи от нас. Гласът на България има същата тежест като този на австрийци и гърци. Крайно време е да се разделим с комплексите си за малоценност. Брюксел и точно толкова европа, колкото и Шумен", каза кандидатът за евродепутат Емил Радев.

 

Емил Радев
Емил Радев Източник: Скрийншот видео кадър

"Като видях билбордовете на ППДБ, си помислих за думата колаж. Това е абсолютно непохватна сглобка.Зачудих се защо е сложен Денков, той не е лидер на първа политическа сила и няма да бъде. Сигурно защото не искат да сложат Кирил Петков, който дори не е в кастинга за премиер. И ЦИК видяха нарушение на изборното законодателство в тази билбордна сглобка", обясни Росен Желязков.

 

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Скрийншот видео кадър

"Тактиката на ПП е, понеже ще загубят драматично изборите, да се провали 50-ото Народно събрание и те да спечелят няколко процента повече на избори за следващото, 51-во НС. Затова ни е нужна категорична и убедителна победа, за да може да се състави стабилно правителство", обяви Желязков.

 

Днес цял ден се забавлявам с изказванията на Денков сутрина по една от телевизиите, който обяви, че хората не успели да видят направеното от тях за девет месеца, заяви Делян Добрев. И припомни, че всъщност "Промяната" управлява от 2021 г. И за три години стигнаха дотам, да се борят за трето място. Постигнаха единствено увеличение на цените на основните хранителни стоки с 50 до 100 процента, изтъкна Добрев.

 

Той коментира хвалбите на Денков, че били прилекли 7 милиарда инвестиции. Цифрата е вярна, но огромната част от тези пари са реинвестирана печалба. И огромната част от нея е тази на "Лукойл", тоест, онзи 1 лев, който ни прибираха от всеки лидътр гориво, те сега се опитват да го изкарат инвестиции, обясни Делян Добрев.

 

"Гледах по сутрешния блок Денков. Мислех, че ще ми развали настронието, но то ми се оправи. За какво ползват кеш в предизборна кампания е въпросът. Като отидеш в телевизията, във вестника или в радиото за платено предаване - там кеш на взимат. Знаете, че законът забранява да се плаща за услуги кеш със суми над 10 хиляди лева. Тоест, няма законен разход, за който на тях да им трябва кеш. За какво тогава може да им е нужен този кеш. За незаконни дейности като купуването на гласове, например. Този, който ще им даде кеша - дали е Бобоков или някой друг няма значение. Коя фирма държи на каса такъв кеш и може да им го даде. Освен ако този кеш не е от контрабанда. Въпросът е откъде имат този кеш, освен ако не от контрабанда, пачки и друга незаконна дейност", добави той.

 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Скрийншот видео кадър

"Гримираният Денков, който някоя кокона отговори, че не е правил билборда. Всички знаем, че в тази партия мъжество нямат. Но и елементарна смелост нямат. И попита дали е много красив. Денков, колкото и да се гримира, не заслушава да бъде премиер", заяви Делян Добрев. Той сподели, че Денков му приличал на анимационен герой и призова избирателите да изпратят анимационните герои в историята.

 

"Борисов е бил премиер и може да бъде толкова, колкото иска. За мен е срамота да съм заедно с Денков на един плакат. Бил съм с него 11 месеца, стига ми. За мен това е антиреклама". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Толкова съм пътувал, че не искам да видя самолет. Няколко пъти съм бил на камината в Белия дом. От Версай до Берлин няма замък в Европа, в който да не съм бил. А в Лондон имам пътека. Колегите се гневят. Това е слабост да лепиш плакати. Аз не давам да ме слагат по плакати. Бранехме ги, когато искаха да ги бият. "Възраждане" ги бяха наобиколили, а те стояха като мишлета", поясни той.

 

"7 милиарда са усвоили. Къде са тези инвестиции?", попита Борисов. "Най-добре е да си опозиция, седиш си, само кусури намираш. Това ли е целта на политическата класа - кой ще е по-силна опозиция", възмути са лидерът на ГЕРБ. "Трябва да имаме отчетлива разлика - само тогава може да се хванем да направим нещо. 

 

"Те отидоха да ни натопят в ЕК - мислеха, че е "Турски поток", а той е "Балкански поток". От ЕК му отговориха, че няма "Турски поток" през България, има "Балкански поток". Борисов и ГЕРБ направиха нова инфраструктура газова, с американски компресори. Сто процента е ваш, на българите. По 1 млрд. изкарва този газопровод на година. 75 г. му е срока - 75 млрд.", подчерта бившият премиер. 

 

Виждате как ежедневно едни говорят за мир, други за война. Ние също сме за мир. Но е важно каква е цената на мира. Ако искаш мир, готви се за война. И трябва да помагаме на Украйна. И ние го правим. Виждате какво става по света. Нямаме право политиците да оставяме държавата в такова положение. И всички да си мият ръцете с Главчев", заяви Борисов.  

 

 

Още от "Шумен"

Борисов в Шумен: За мен е срамота да съм заедно с Денков на един плакат (ВИДЕО)

"Те отидоха да ни натопят в ЕК - мислеха, че е "Турски поток", а той е "Балкански поток". От ЕК му отговориха, че няма "Турски поток" през България, има "Балкански поток", заяви лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт с нулеви емисии, зарядни станции и инфраструктура за безопасна гра

Те ще бъдат насочени към общините Айтос, Асеновград, Велинград, Враца, Габрово, град Добрич, Казанлък, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Самоков, Сливен, Хасково и Шумен

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени