Варненският и Великопреславски митрополит Йоан към Бойко Борисов: Вие получихте най-висшия орден на епархията, защото вашето съдействие помогна да довършим дома Господен (НА ЖИВО)

Господ не пише кой колко е дал, каза Борисов

Лидерът на ГЕРБ и Варненският митрополит
Лидерът на ГЕРБ и Варненският митрополит Източник: Скрийншот/Facebook

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан  благодаря на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за оказаната финансова подкрепа от правителството му. 

 

"Вие проявихте своята човечност, а като сега си нямаме човек като вас, нещата не се случват. Повече от 15 години - каквото сме помолили - бяхте и кмет, и три мандата министър-председател - за каквото сме ви помолили, сте го направили. Вие проявихте човечност към светата църква. Вие повече от 15 г. , за каквото и да сме помолили сте се отзовали", каза той.

 

Вие получихте най-вашия орден на епархията, защото вашето съдействие помогна да довършим дома господен. Разсипан покрив, изтънена обшивка на покривите. Отпуснахте половин милион, кмета Портних отпусна средства. Дарителите бяха над 100 човека, допълни митрополитът.

 

Господ не пише кой колко е дал, каза Борисов. "Поколения се изпуснаха от църквата. Затова всяка събота и неделя взимам младежите и ги водя. Сутринта ги водих на Плиска. Сега там един работник няма, а е майката на църквите. Взехме решение на ИК да преведем 50 000 лева ще преведем, за да продължи строежа", каза лидерът на ГЕРБ.

 

По-добре да харчим за църкви, вместо за плакати. Преди да се оглеждаме в чуждата история да научим децата на славната българска история. Единствени в света ние не затворихме храмовете. Тогава Бог ни помогна, добави той.

Жители към Бойко Борисов: "От името на всички жители в квартала благодарим, че ще помогнете нашата църква да бъде изградена. Искрено се надяваме, че в чест на 100г. нашата църква ще бъде открита. Този квартал благодарение на програмите на вашето правителство се преобрази". Надяваме се да бъде направн ремонт на читалището

Планирахме го, но изтече мандата. Ако един ден имаме тази възможност, ние неизпълнени обещания нямаме, отговори Борисов.


Още от "Шумен"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на културата Кръстю Кръстев се срещна с кметове на общини в област Шумен и ръководители на културни институти

Министерството на културата иска да бъде по-близо до проблемите на всяка област в страната по отношение на културата, подчерта министърът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени