Лидерът на ГЕРБ в Дулово: Трайно нарастват само външният дълг и дефицитът в бюджета, двадесет месеца икономиката върви надолу (ВИДЕО)

Всичко буксува, възмутено заяви Бойко Борисов

Бойко Борисов в Дулово
Бойко Борисов в Дулово Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава предизборната обиколка из страната. Днес той е в Дулово. "Имах честта да работя и със служебни правителства, но това, което се е случило и за Дулово, и за областта, е било по време на управлението на ГЕРБ. Двете градски училища бяха санирани, това читалище, в което сме - също. И моята гордост за Дулово - нова детска градина изцяло с помощта на правителството на ГЕРБ. Работих и с едни шарлатани, които се докопаха до властта, и България от стабилна и уважавана държава в Европа, стремглаво тръгна надолу. Вече има инвеститори, които напускат България. Апелирам за активност на 27 октомври", каза бившият кмет на града и настоящ кандидат за народен представител Дулово Юксел Ахмед.

 

Юксел Ахмед
Юксел Ахмед Източник: Скрийншот видео кадър

Eвродепутатът, издигнат от структурите на ГЕРБ в Силистренска област, Емил Радев, също присъства на срещата. "4 години България тъне в пълна забрава и губи авторитета си пред европейските партньори и в световен мащаб. Правителството на Борисов остави на 100% подготвен ПВУ, но новите управляващи сметнаха за редно да внесат свой план.

 

Изкараха печелившите проекти и набутаха свои. И, разбира се, Европейската комисия ги спря. Другите държави членки са усвоили по 50-60%, а България има получени 3%", започна речта си той.

 

"Тази седмица отново получихме шамар за приемането ни в сухопътния Шенген. Австрия отново каза "Не". До тук се докарахме с правителствата на "Промяната", след като България беше давана за пример", продължи Радев относно проблема с мигрантите. 

 

Няма да покрием показателите по дефицит и всичко това е голям удар за България. Колегите от "Продължаваме промяната" не успяха да приемат, че Екатерина Захариева бе избрана за комисар и започнаха атаки срещу нея. Уверен съм, че в началото на другия месец тя ще се представи блестящо на изслушването. Нека си спомним кой събираше преди 4 г. в Евксиноград елита на Европа, каза още Емил Радев и призова на 27 октомври да се гласува с бюлетина №18. 

 

Милен Делийски, водачът на листата на ГЕРБ-СДС за региона, благодари на Борисов за доверието. "ГЕРБ е единствената партия, която решава проблемите. Много неща се казаха в наш ущърб - как щяха да ни чегъртат, но всички видяхте какво се случи. Затова е време да поемем нещата в наши ръце", каза той.

 

През годините област Силистра се чуваше главно заради ГЕРБ. Обновихме училища, детски градини, осветени алеи с равни тротоари. В безвремието, което последва не се строят магистрали и всичко клони към нула. ГЕРБ е единствената партия, която решава , водачът на листата на ГЕРБ в Силистра Милен Делийски. 

 

"Няма да има по-голяма радост да видя д-р Юксел в парламента - защото той не само лекуваше и управляваше Дулово. Обръщам се към всички вас да подкрепим доктора. Той направи нещо, което в моята политика винаги съм спазвал като златно правилно - между християни и мюсюлмани да има мир и любов. Изборите минават, хората остават да живеят", започна с емоционални думи своята реч Бойко Борисов. 

 

"Сигурността на границите ни е изключително важна. Европа идваха да гледат как се управлява външна граница, но го правехме заедно с президента Ердоган. Неслучайно в най-кризисното време - след преврата, за да не се скъса дипломатическата връзка с Турция, във Варна дойдоха председателя на Европейския съвет, Комисия и Парламент, дойде и Ердоган. Там взехме всички решения на срещата ЕС - Турция", продължи лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов обърна внимание, че 20-ти месец икономиката върви надолу. "Защото всичко буксува. Единственото, което трайно нараства е външният дълг и дефицитът в бюджета - 18 милиарда. Тези хора (останалите партии има предвид -б.р.) са наши политически опоненти, а не врагове. И след това трябва да живеем с тях. Гарантираме, че ще положа всички компромиси да имаме правителство", продължи Борисов. 

 

Той разказа за срещата си патриарха, който го попитал как когато затвориха всички църкви и манастира в света по време на COVID-кризата, оставил за празниците църквите, манастири и джамиите да работят. "Само упование в Господа", му отговорил. 

 

Още от "Силистра"

Последни новини

Най-четени