Галя Захариева: 85 % от проектобюджета на Нова Загора за текущи ремонти е предвиден за селата в общината

Две са най-големите предизвикателства пред нас: ВиК и пътната инфраструктура

85 процента от проектобюджета на Нова Загора за текущи ремонти е предвиден за селата в общината
85 процента от проектобюджета на Нова Загора за текущи ремонти е предвиден за селата в общината Източник: Община Нова Загора

85 % от проектобюджета за текущи ремонти е предвиден за селата в нашата община. Важни общински обекти в селата са включени в програмата за проектиране, което ще ни позволи да кандидатстваме веднага при отварянето на европейски и национални програми за финансиране. Това съобщи кметът на община Нова Загора Галя Захариева.

 

Това са инфраструктурни обекти, детски площадки, читалища, обществени сгради и т.н. Чрез този подход гарантираме финансиране и устойчивост, а не работа за ден или година!

 

Същият подход използваме и за града. Започваме работа по процедурите за одобрените проекти за санирането на 8 блока. Осигурени са средствата и за всички текущи ремонти на детски градини, добави тя.

 

Благодаря на всички, които се включиха в обществените обсъжданията на политиките по проектобюджета за 2024 година, в който всяко населено място в общината е равнопоставено на останалите. Проведохме сериозни дискусии с много предложения и конкретни идеи. Това ме мотивира още повече, добавя Галя Захариева.

 

Две са най-големите предизвикателства пред нас: ВиК и пътната инфраструктура.  В проектобюджета сме заложили различни политики за решаването им. Най-големият проблем е ВиК мрежата в селата. Поех личен ангажимент в кратък срок да направя среща между дружеството и хората от Питово и Пъдарево, където ще настоявам да се намери работещо решение за осигуряване на услугата, завършва кметът на Нова Загора.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени