147 години от Априлското въстание и гибелта на Стоил войвода

Празникът продължи в центъра на селото с празнична програма, в която взеха участие самодейни състави

147 години от Априлското въстание и гибелта на Стоил войвода
147 години от Априлското въстание и гибелта на Стоил войвода Източник: Община Твърдица

На 12.05.2023 г. в местността "Сътма чешма" край с. Близнец пред паметната плоча и лобното място на Стоил войвода се проведе поклонение с поднасяне на венци и цветя в памет и прослава на загиналите за свободата и независимостта на България по случай 147 години Априлско въстание и гибелта на Стоил войвода.

 

Гости на празника бяха Атанас Атанасов, кмет на община Твърдица, Мирослав Дяков, председател на Общински съвет гр. Твърдица, Петко Борисов и Антон Драганов, заместник кметове на община Твърдица, Галя Захариева, кмет на община Нова Загора, Минка Попова, кмет на с. Стоил войвода, Радомир Велев, кмет на с. Баня, кметове на населените места и общински съветници от община Твърдица, жители и гости на с. Близнец.

 

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов и кметът на Нова Загора Галя Захариева
Кметът на Твърдица Атанас Атанасов и кметът на Нова Загора Галя Захариева Източник: Община Твърдица

Празникът продължи в центъра на селото с празнична програма, в която взеха участие самодейни състави от с. Червенаково, с. Баня, с. Оризари, гр. Твърдица и гр. Шивачево. Честването завърши с тържествена заря проверка.

Още от "Сливен"

Кметът на Нова Загора: Бюджет`2024 ще даде по-високо качество на живот за всеки жител на нашата община

Основните акценти по дейностите в него са насочени към решения, които ще ни позволят да изградим дейности и проекти днес за следващите 5-10 години, уверява Галя Захариева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени