54 читалища в община Сливен получават държавна субсидия за 2021 г.

Определен е и срокът за кандидатстване за общинската субсидия, която е в размер на 30 хил. лева

Среща на представители на културните средища в Сливен
Среща на представители на културните средища в Сливен Източник: Община Сливен

54 читалища в община Сливен ще получат държавна субсидия за 2021 г. Това стана ясно след провелата се среща в зала "Май" на представители на културните средища и Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии, съобщават от местната администрация. Размерът на общата държавна субсидия е 1 194 336 лв. В обсъждането тази година се включиха и членове на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет-Сливен.


В рамките на срещата беше определен и срокът за кандидатстване за общинската субсидия, която е в размер на 30 хил. лв. От 1 май до 15 юни, читалищата ще имат възможност да подават проектни предложения за допълнителното финансиране. Решението за отпускането на общинска субсидия бе взето през 2019 г. по предложение на кмета Стефан Радев. Сред мотивите той изтъкна тогава, че с финансовата подкрепа културните средища ще имат повече шансове и възможност да реализират проекти за развитието и популяризиране на дейността им.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: За нас образованието остава стратегически и национален приоритет

Искаме да поддържаме средните учителски заплати на ниво над 125 % от средните за страната и да повишим средната заплата във висшето образование до ниво от над 140 % от средната за страната, заявиха кандидат-депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени