Борисов в Нова Загора с мощна подкрепа за кандидат-кмета на партията Галя Захариева (НА ЖИВО)

Откакто 20 години е в политиката Атанасов няма победа, няма победа Корнелия Нинова. Нямаше да имат победа ПП, ако не бяха направили измамата с машините, заяви бившият премиер

Борисов в Нова Загора
Борисов в Нова Загора Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, зем.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, бившият здравен министър и народен представител проф. Костадин Ангелов, депутати и общински съветници са на среща с граждани, членове и симпатизанти преди извънредните местни избори в неделя. 

 

За минута мълчание призова Борисов в памет на кмета на Нова Загора Николай Грозев, който почина през април. В залата е съпругата на Грозев. Ние сме тук днес с едно изпитание пред нас, трябва да сме силни и обединени и да покажем, че това е пътят за развитие на всяка общност, заяви Десислава Танева. Нашата задача е да спечелим на първи тур изборите за кмет на Нова Загора на 3 юли, отсече тя, призовавайки за подкрепа за кандидатката от ГЕРБ Галя Захариева.

 

Депутатът проф. Костадин Ангелов, който е от Нова Загора, заяви, че навремето е участвал в различни инициативи в града. Много болно ми стана от разговорите с лекарите и сестрите в поликлиниката. Беше им обещано, че от 1 април заплатите им ще бъдат увеличени - да, ама не. Колегите не са получили нито лев. Дори добавките, които ние отпуснахме благодарение на г-н Борисов, не ги получават, посочи той.

 

"Станахме свидетели на правителство, което падна заради собствените си грешки и провали в ценовата политика, неуспеха в овладяване на инфлацията, цената на горивата е рекордна. Провалиха се и геополитиката. Провалиха се в желанието дан ни стигматизират като партия на руски интереси. Постепенно нашите партньори отвън разбраха, че тези измамници мамят и тях. Провалиха се с военната помощ за Украйна", заяви Даниел Митов. 

"До днес не са отговорили защо бензинът струва с лев повече отпреди година, след като на борсите е по-евтин. Най-големият им провал обаче е в казуса с РСМ. Когато стана ясно кой е лидера в тази държава и се оказа че всички световни лидери започнаха да звънят на Бойко Борисов, защото той е в състояние истински да лидира този процес", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

 

"Въпросът с лидерството не стои пред ГЕРБ. Пред другия партии обаче стои и въпросът с отговорността. Бях на консултациите при Радев, осъзнавайки че в тази криза политиците трябва да се проявят като държавници. Оказа се, че тези, които оспорват лидрството  ГЕРБ или не могат да носят отговорност или не могат да посочат лидер, който да я носи. Нинова си подава най-малко 5 пъти оставката като лидер на БСП, защото ГЕРБ 5 пъти ги бие на избори. От ПП никой не отиде на консултации при президента, който миналата година ги посочи за моралните. В нашата партия лидерството не е оспорвано от никого, защото знаем кой ще да носи отговорност и това е Бойко Борисов.", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ- СДС Десислава Атанасова.
 

Много ми е мъчно за нашия приятел Николай, обърна се Борисов отново към съпругата на починалия кмет.  "Само Пласидо Доминго не ме бяха наричали", пошегува се Борисов по отношение на сравнението, което направи преди това зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

 

"Винаги съм обвинявал Радев, че раздели нацията преди година и половина. В момента в отборите биват най-освирквани тези, които са най-добри, нормално е да са съсредоточени към мен. Атанасов и Нинова от 20 г. нямат победа над мен. Нормално е да са съсредоточени срещу мен. Откакто 20 години е в политиката Атанасов няма победа, няма победа Корнелия Нинова. Нямаше да имат победа ПП, ако не бяха направили измамата с машините", заяви бившият премиер.

 

"Сутринта Атанас Атанасов казва по телевизията, че за 6 месеца направили повече, отколкото аз за 12 г. Да, прав е - токът се вдигна 5 пъти, в пъти се вдигна газа, нафтата и бензина - двойно, хранителните продукти и т.н. Те ликвидираха всичко, което ние бяхме постигнали за тези 12 години"

 

С помощта на услужливите медии налагат, че инфлацията била привнесена. Но в ЕС средната инфлация е 7-8 %, тук е 20 %. Кюмюрът е у нас, миньорите - българи, централата - наша. Кой привнесе токът да скочи, откъде дойде този скъп ток? Как в другите държави във връзка с кризите, се компенсират всички тези неща? По време на нашето управление щях да отида в Брюксел и да има кажа, че 1 г. няма да вдигам цената на тока, ако трябва ме глобете. Защото всичко си е наше", допълни лидерът на ГЕРБ. 

 

"От транзита по Балкански поток получавате по 800 млн. Вчера bTV, NOVA - лъжат, лъжат, лъжат. Кой ви вдигна цената на тока? Борисов, Теменужка, Делян Добрев са ви направили компресори, пристанища и могат да се докара колко си искаме газ. Защо се занимавате вие с моето лидерство? Аз съм направил ГЕРБ и няма да се откажа от моите деца. Какво ги интересува дали въм в ГЕРБ на кого преча? Това им каза Плевнелиев сутринта - ГЕРБ е неговото чедо, добави Борисов.

 

"Няма да дам ГЕРБ да стане рошка на никоя друга партия", зарече се Борисов. "Той попита - "В тази зала мафиоти ли са? Откъде някой ще ги нарича тези хора така? Откъде накъде! Няма да Ви дам да се счупи ГЕРБ, както НДСВ, след като се дръпна царя. Няма да ви дам да направите с ГЕРБ това, което стана с БСП, след Първанов. Или със СДС, като се оттегли Костов", възмути се бившият премиер. 

 

"Няма да подам оставка от партията. Ще дойде - не е много далеч времето и ще разберат българите, както разбраха партньорите им, че тези не стават за нищо. И тогава ще търсят помощ. Жито колкото искаш, рекордни добиви на ечемик, втори сме по производство на слънчоглед - защо е 7 лева олиото. Корнелия да каже защо от 2,60 стана 7 лв. олиото! А дървата колко са Ви? И в оставка продължават да сменят зам.-министри, министри - те не знаят какво им се случи. На нас 7 вота на недоверие ни направиха - нито един не ни бутнаха! Добре, че се скараха, за да разберем, че всичко е заради пари. Парата толкова ги блазни - като го помня Кирил Петков на клетвата на Радев как го гледаше!", заяви Борисов. 

Нито ще се правят повече улици, нито училища, нито саниране на сгради, защото в бюджета за Вас няма пари. Общините са хвърлени на кучетата! Как ще плащат църквите, манастирите тока - по-слаб човек не е имало. но понеже пъкленият им план е да оставят президента без бюджет - и затова днес какво оправдание изтъкват да не отидат на консултации при президента. А като беше Радев с юмрука напред - ходиха! И без петел ще съмне! И без тях ще стане - България ще има винаги, народът ни е мъдър, затова шеметно падат надолу. С този вот на недоверие ги спасихме, направихте им голям жест. Но ако ги бяхме оставили, на тези хора нямаше да можем нищо да обещаем, да им кажем какво ще направим", подчерта лидерът на ГЕРБ. 

 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени