Борисов в Сливен: Пеевски доведе при мен Андрей Цеков като министър на ПП, висеше му в кабинета (ВИДЕО)

Който спечели изборите, той ще диктува дневния ред, категоричен е той

Бойко Борисов в Сливен
Бойко Борисов в Сливен Източник: Скрийншот видео кадър

Пеевски доведе при мен Андрей Цеков като министър на ПП. Доведоха го Петков и Асен - казаха, че е добър човек, да не го атакуваме и да става министър. Това разкри  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Сливен. Думите му са в отговор на твърденията на Цеков (бивш министър на регионалното развитие в кабинета Денков) тази сутрин по bTV: "Ние в разговори, в които на масата на преговори, до нея, зад нея, или под нея се намира пряко или косвено г-н Делян Пеевски, няма да участваме".

 

Картината за близките отношения на Андрей Цеков от ПП с лидера на ДПС Делян Пеевски допълни Росен Желязков, който разказа пред всички, че като министър Цеков висял непрекъснато около ниската масичка в кабинета на Пеевски и с него консултирал всяко управленско решение на ръководеното  от него министерство. "Който спечели изборите, той ще диктува дневния ред", категоричен бе Борисов. Каза го отново в отговор на Цеков, който сутринта заяви: "Формулата за кабинет на "Продължаваме промяната" включва той да бъде изцяло политически неутрален и с премиер, който да бъде надпартиен общественик". На настойчивите въпроси на водещата за името и личността на този енигматичен премиер, Цеков вдигаше рамене и казваше, че не знае.

 

"Какъв ще е този общественик", попита тази вечер Борисов. "Откъде ще си доведе министрите, зам.-министрите", не спря да се гневи лидерът на ГЕРБ на безумните политически концепции на ПП. "От ППДБ няма нито един кадър, който да става да премиер, министър, това го каза сутринта същият Цеков. Те не знаят кой е този човек - Петков не, Денков не, Асен Василев не. Това сваля избирателната активност, каза Борисов.

 

"Цеков е във висшия ешалон на ПП-ДБ. Да намерим премиер, министри, 28 областни управители. Дето никой не го познава. Този път сглобката иска правителството да се направи не в манастир, а в подземие. Никой да не знае. Това няма да сработи и да е трайно. Решението е основните партии да вкарат лидерите си и най-знаковите си лица. Предлагах Габровски, Росен Желязков, само и само да се съгласят. И това не сработи. Има пари в НАП, в еврофондовете. Чакат ни парите в Брюксел, българинът да ги вземе. А ще ги вземе, когато има правителство, изтъкна Борисов.

 

"Стягайте се, трябва са спечелим с много, за да управляваме и да спасим държавата", призова той залата. Искам да не унивате и да не им се обяснявате. Цял Сливен и магистралите са облепени с билбордове на опонентите ни, откъде тези пари? Не лъха никакъв оптимизъм, ако стоите отстрани, скара се той на присъстващите кметове. Интересувайте се кой дава пари за билбордовете, които ви засипват, така ще стигнете до решение на уравнението. Никой не говори за безводието, говорите какво казал регионалният министър Андрей Цеков, бил много добър човек. Няма санирана нито една сграда в страната",  обобщи той управлението на "Промяната".

 

3000 блока бяха санирани при ГЕРБ. Затова не звучи те да поставят условия, ще ги поставя условията ГЕРБ, защото ще сме първи. ППДБ не стават. Асен Василев взе от водата и ги даде за пенсии, за избори. Над милиард сме дали вече за избори, вместо това да са тръби, пътища, стадиони. 100 милиона ще ни струват само тези избори, добави Борисов. Цеков излъга и колко правителства имали, тяхната аритметика не върви и няма никакво значение, защото бюджет без мнозинство означава да продължи дивият популизъм. Въпреки петте милиарда събрани повече, дупката е 18 милиарда. Трябва мнозинство, което да държи котвата, за да не се разбие корабът в морето. Поне 20 гуми съм спукал по тази магистрала, докато стане. Сутрин ставате, пиете кафе и отивате на море. Обяснявайте на хората, призова той.

 

Нелегалната миграция, само ние сме доказали, че можем да се справим. Същото е със санирането, строителството, магистралите и така нататък, добави Борисов. Повече оптимизъм! Обяснявайте на хората, че трябва да гласуват, категоричен бе той. Според него ПП-ДБ категорично не стават за управление, затова на ГЕРБ му е нужно мнозинство. Този път сглобката иска не да е в манастир, а да е направена в подземие, това няма да сработи, няма да е трайно и няма да се случи, категориче бе той.

 

Борисов добави, че има пари от Брюксел, но трябва някой да работи сериозно, но не както го прави Николай Денков. Траншовете тръгват, щом чуят, че ние идваме, каза лидерът на ГЕРБ. Можем да ги победим с много и това ще е гаранция за правителство, ако победим с малко няма да има нищо, каза още Борисов. Заедно с Борисов са водачите на листи Десислава Танева, Росен Желязков, кметове на ГЕРБ, активисти на партията и други.

 

Още от "Сливен"

Румен Гайтански отказа на Доган: Няма да участвам в изборите нито сега, нито в бъдеще

Коментарът на Гайтански, който в момента е в следствения арест, е по повод новина на БНР, че ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган – "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район

Прочетете повече прочетете повече

В Нова Загора ще подпомагат финансово студенти по медицина, реши Общинският съвет

Предоставянето на финансовата подкрепа е срещу задължение получилото я лице, след завършването на образованието си да работи в МБАЛ "Света Петка Българска" ЕООД, гр. Нова Загора за срок, не по-малък от срока, през който е получавало подкрепата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени