Бойко Борисов в Нова Загора: По времето на световния шампион по фалиране на банки Гечев пенсията беше 3000 лв. - колкото за два хляба (НА ЖИВО)

Тези избори показаха, че ГЕРБ е единствената жива партия, с актив, органи и идеология, каза Десислава Танева

Бойко Борисов и новоизбраният кмет на Нова Загора Галя Захариева
Бойко Борисов и новоизбраният кмет на Нова Загора Галя Захариева Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Нова Загора, където е на среща с новоизбрания кмет на Нова Загора Галя Захариева. С него са народните представители от Сливенския избирателен район Десислава Танева и Мария Белова. 

 

"Активността е ниска по няколко причини. Една от тях летният сезон, но по-важните причини са общото състояние на националната политика. Хората изпитват неприязън към изборите с машинно гласуване и имат нежелание да гласуват. Смесеното гласуване – където има гласуване и с хартия има над 60 % активност, 24% е там, където се гласува само с машина. Това потвърждава, че хората се страхуват да гласуват с машина. Ние успяхме да се справим, въпреки странните коалиции. Това каза новоизбраният кмет на община Нова Загора Галя Захариева.

 

Резултатът, който показахме е много добър. Успяхме да направим резултат 53,25 % е повече от общия резултат на нашите опоненти от БСП-ДБ и ПП-ИТН. Това показва нещо много важно - хората в община Нова Загора оценяват направеното от ГЕРБ - и на национално, и на регионално ниво, добави Захариева. 

 

Народният представител от ГЕРБ-СДС Десислава Танева заяви, че трябва да се направи всичко да продължи политиката досега. Тя обяви, че са удовлетворени от справянето с предизвикателствата пред тях. "Тези избори показаха, че ГЕРБ е единствената жива партия, с актив, органи и идеология", подчерта тя.

Ники Грозев заслужаваше да му посветим победата. Целта ни е да покажем, че работата има своето значение, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Противниците ни не знаят нищо. Те не знаят кой какъв е, събрали се комунисти и жълтопаветници. Но, целта не е да ги обидим, а да им покажем, че работата има своето значение, обяви Борисов.

Един бюджет, който беше рядко слаб, където имаше пари, заложени само за пенсионерите, беше поправен и приет. Да се върнем във времето, когато проф. Гечев, световен шампион по фалиране а банки, сега участва в преговорите за нов кабинет, припомни експремиерът.

 

По времето на световния шампион по фалиране на банки Гечев пенсията беше 3000 лв. - колкото за два хляба, каза лидерът на ГЕРБ. Обади ми се един приятел от Америка и ми каза: Какво се оплакваш, та при вас опозицията управлява, посочи Борисов. Ние направо прекроихме бюджета на Асен Василев, отсече той.

 

"Един бюджет, който беше рядко слаб, където имаше пари, заложени само за пенсионерите, беше поправен и приет. Благодарим на нашите депутати, особено Ананиев, които заедно с Каримански, Йордан Цонев, прекроиха един рядко слаб бюджет, за да има за лекарите и медицинския персонал, за земеделието, полицаите и пожарникарите, учителите, религията. 1 година чертахме със синдикатите и работодателите в централата. Чак сега през бюджета успяхме през бюджета да защитим хората и бизнеса. Сложихме таван на тока за бизнеса. Това е реалната спирачка, обясни бившият министър-председател.

 

"Колкото и да не ви е приятно, уважаеми медии, токът беше 700-800 лева, ние му сложихме спирачка да не надвишава 250 лв. и за бизнеса. Направихме не само за столична община - 84 млн. за метрото, но и за другите общини. Ние сме партията, която обещаното ни го търсят като наследство. Тези сега любимци на медиите, обещаха по 4 магистрали, по 5 моста, по 3-4 тунела ли? Една къщичка за птички няма построена, една дупка на АМ "Тракия" няма запълнена, една велоалея няма построена. Това ще влезе в учебниците по строителство", възмути се бившият премиер. 

"Те купават цели парламентарни групи и депутати, защото търсят депутати, които да се подченят на "принципите" - да не си слушате илдерите, да не си слушате избирателите, да не си слушате избирателите. Рашков на КПКОНПИ, инфлацията да стане 40 %, да ви вземат още няколко милиарда от Плана, или само за батерии, токът да поддържа 7-800 лева, горивата да се свръхвисоки, хлябът да не падне под 2 лв. Това са им принципите", възмути се бившият министър-председател. 

"В момента пред очите на медиите се купуват, продават гласове, защото един депутат е носителна десетина хиляди гласа - за него са гласували, защото отпред са били Слави Трифонов, или Борисов, или Коцето от "Възраждане". И то купуването не е само с пари, а с обещаване на постове - министерски. Ами това е корупция - предай си партията и ще станеш министър, предай си партията и хората, и избирателите и ще те направим шеф на ДАНС. Кое е честното? Честното е, след 2-3 месеца, като се върнат хората от почивка да има избори и както ни подредят хората. Това е честното", подчерта Борисов. 

Германия и Австрия си отвориха старите централи - обяснявал съм как може да се реши кризата с цените на тока. Натовари си "Мариците", печели бизнеса, печели и населението. "Нефтохим" работи на ишлеме - вкарва си руски петрол и си изкарва печалбата навън. Задавам въпрос? Защо не купим петрол на ишлеме и да го дадем да ни го преработят и да продаваме само за вътрешния пазар по 2-2,25 лв. Ето ви проспериращи хора! Нито едно от тези безобразия нямаше да дам да се случат. Добре, хубаво, но поне това имам право да кажа какво ще правим ние от ГЕРБ, защото хората с тези резултати ни задължават. При тази ниска избирателна активност партиите не могат да говорят легитимно. Утре ще внесем проекто закон за смесено гласуване, разкри Борисов.

"Работа, работа, работа! Галя, силата ти е екипа, парите от бюджета като дойдат - за улици, за канализации, за детските градини. Навсякъде живеят хора български граждани", даде своите напътствия към новоизбрания кмет на Нова Загора лидерът на ГЕРБ. 

"Турция и Гърция пазаруват от България ток. Те могат да си дигнат инфлацията. България е производител на ток. Ние сме производител на ток, хляб, слъчоглед - как ще дадеш да се вдигна олиото и хляба. Кое е привнесено? Партийното ръководство, което управлява държавата, само то е привнесено. Губят 1.5 млрд, за това че не са си написали домашното по План за възстановяване и устойчивост. По 100 млн. на месец отиват в джобовете на старите "лъвове" от БСП и на фирмите на управляващите - от вашите джобове", коментира лидерът на ГЕРБ. И описа схемата, по която избрани субекти печелят стотици милиони от корупционни сделки в сферата на енергоресурсите. 

"Зам.-министърът на енергетиката каза вчера, че "чудовищни неща стават в икономиката". Всичките тези пари, акумулирани в енергетиката, отиват в частни джобове. И докато те излизат и говорят за корупция, в същото време откъдето могат прибират. И се скараха за пари - добре, че излезе Гроздан Караджов, и Тошко. Чакам с нетърпение да видим и Костадинов сега какво ще изкара", каза Борисов. 

 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени