Кметът на Нова Загора: Не приемам предложението на ВиК-Сливен за повишение на цената на водата

В бизнес плана до 2026 година на държавното дружество е предвидено само за 2023 година цената да скочи до три лева на кубик за града. Това е недопустимо, пише Галя Захариева

Галя Захариева
Галя Захариева

Като кмет на община Нова Загора не приемам предложението на ВиК-Сливен за повишение на цената на водата. Смятам, че качеството на услугата, която получаваме/често изобщо я няма/, не отговаря на исканията им. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на Нова Загора Галя Захариева.

 

"В бизнес плана до 2026 година на държавното дружество е предвидено само за 2023 година цената да скочи до три лева на кубик за града. Това е недопустимо! Всеки икономически мотив изисква той да да бъде подплатен с реална работа. Такава не виждам. Дружеството не успя да намери начин да изпълнява договора си с нас, неговите потребители", отбелязва тя.

 

И добавя:
"Всичките ми опити за диалог и настоявания за спазване на елементарен график при изпълнението на изключително важния за нас европейски проект, през последните месеци бяха пренебрегвани. Надявам се, че на предстоящата сесия общинските съветници, които трябва да вземат решение, да намерят достатъчно аргументи да отхвърлят предложението на ВиК-Сливен. Моят екип вече подготвя такова".

 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени