Кметът на Нова Загора обсъди безплатните профилактични прегледи с управителя на МБАЛ

Стаите във вътрешните отделения на болницата са със самостоятелни санитарни възли, сменена е дограмата и др.

Кметът на Нова Загора обсъди безплатните профилактични прегледи с управителя на МБАЛ
Кметът на Нова Загора обсъди безплатните профилактични прегледи с управителя на МБАЛ Източник: Община Нова Загора

 Дни на безплатните профилактични прегледи обсъдихме с управителя на МБАЛ - д-р Иванова. Благодаря й, че откликна на моето предложение за провеждането им. Веднага след като имаме готовност, ще обявим провеждането на Дните.


В болницата проверих ремонтите, които се извършват. В момента там се реновира Инфекциозното отделение и двете вътрешни отделения: изгражда се инсталация за медицински газове и оповестителна система "пациент - медицинска сестра".

 

МБАЛ в Нова Загора
МБАЛ в Нова Загора Източник: Община Нова Загора

Стаите във вътрешните отделения са със самостоятелни санитарни възли, сменена е дограмата и др. Този проект е на стойност от 140 хил. лв. и е по споразумение между болницата и Министерството на здравеопазването.


НеНаПечките също е в пълен ход на изпълнение. В момента вървят срокове по процедурата и в края на отоплителния сезон стартира ремонтът на отоплителната инсталация. 


За подкрепа на общинското лечебно заведение с решение на общинския съвет миналата година бяха предоставени 516 000 лева, а тази година в капиталовата програма сме заложили 190 000 лв.

 

Още от "Сливен"

Кметът на Нова Загора: Бюджет`2024 ще даде по-високо качество на живот за всеки жител на нашата община

Основните акценти по дейностите в него са насочени към решения, които ще ни позволят да изградим дейности и проекти днес за следващите 5-10 години, уверява Галя Захариева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени