Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева гостува в ПК "Загоре" на 14 февруари

Председателят на  "Съюз на пенсионерите – 2004" Христо Димитров посрещна скъпите гости с широка усмивка и прочете хумористични стихове за Трифон Зарезан и неговата любима

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева гостува в ПК „Загоре“ на 14 февруари
Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева гостува в ПК „Загоре“ на 14 февруари Източник: Община Нова Загора

По традиция българите следват обичаите на предците си. А част от традициите са и трудовите дейности да започват с празник. Трудолюбието винаги върви с веселия ни дух. За да споделят своето настроение, в Пенсионерски клуб "Загоре" поканиха кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип в Деня на Трифон Зарезан и Свети Валентин.

 

Председателят на  "Съюз на пенсионерите – 2004" Христо Димитров посрещна скъпите гости с широка усмивка и прочете хумористични стихове за Трифон Зарезан и неговата любима. "На днешния двоен празник искам да ви пожелая винаги да сте влюбени в живота!", обърна се към домакините г-жа Захариева. Честта да зареже заедно с нея първата лозичка пред сградата на клуба имаше най-възрастният от домакините.

 

Лозарските ножици хванаха и заместник-кметът Ивайло Енев и секретарят на Общината Ангел Стойчев. Яркото слънце в студения ден припичаше щедро, като знак за плодородна година. Сладкогласните жени от клуба запяха весели български песни за Трифон Зарезан, които бяха последвани от традиционното българско хоро.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени