Кметът на Твърдица поздрави пожарникарите с професионалния им празник

Пожелаваме ви Св. пророк Илия, небесният закрилник и покровител на огнеборците, да ви закриля в критичните мигове при изпълнение на служебния дълг, пише Атансов

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов
Кметът на Твърдица Атанас Атанасов Източник: Zonanews

"Имам честта и удоволствието като кмет на община Твърдица от свое име и от името на гражданите на нашата община да използвам приятния повод, за да отправя нашите пожелания по повод честването на професионалния празник на българските пожарникари и национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", който отбелязвате на християнския празник Кръстовден". Това пише в специален поздравителет адрес кметът на община Твърдица Атанас Атанасов. 

 

"Ние, жителите на община Твърдица използваме повода за да ви благодарим за куража и мъжеството, за всеотдайността и професионализма, за своевременните и отговорни действия и решения, които взимахте в многобройните рискови ситуации на територията на община Твърдица в последните години, свързани с потушаването на случайни или от безотговорни постъпки, а понякога откровено умишлено предизвикани пожари, включително в изключително трудни горски терени, без достъп на техника", добавя той. 

 

"Пожелаваме ви Св. пророк Илия, небесният закрилник и покровител на огнеборците, един от най-великите измежду старозаветните праведници, светецът, който закриля хората и тяхното стопанство от огнена стихия, да ви закриля в критичните мигове при изпълнение на служебния дълг. Да закриля вас, хората, чиято професия ви учи да овладявате страха", пише още кметът. 

 

"Уверявам ви, че ние сме редом с вас в битките с огнената стихия, скърбим и се прекланяме пред подвига на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители. Разчитам на вас! И в този ваш празничен ден ви пожелаваме да бъдете живи и здрави! Нека късметът и сполуката да са с вас, за да реализирате успешно и най-смелите си житейски и професионални стремежи! А Свети Илия да ви пази от бедствия и беди и ви дарява щедро с благоденствие и мир", завършва Атанас Атанасов. 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени