Красен Кралев в Сливен: Ще реконструираме терена на Военния стадион. Мислим за спортна зала с 1000 места

От своя страна министърът на земеделието, храните и горите и водач на листата на ГЕРБ-СДС Сливен Десислава Танева, която бе домакин на срещата, обяви, че това, което се инвестира в спорт и спортни съоръжения през последните години, никога досега не е правено. В Сливен предстои обновяване на инфраструктурата на Военния стадион и Колодрум

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: ПП ГЕРБ

Допълнителни инвестиции в спортна инфраструктура в Сливен и региона обеща министърът на младежта и спорта и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев. Днес той се срещна в Сливен с представители на спортни клубове от областта. Кралев обяви, че от правителствата на Бойко Борисов до момента са инвестирани над 500 млн. лв. в спортна инфраструктура. Спортният министър отчете, че е започнал и първият етап от изграждането на физкултурни салони в училищата. В програмата за следващите 4 години е заложено построяването на по 25 салона всяка година. В Сливен с близо 1,8 млн. лв. ще бъдат изградени два физкултурни салона - в Профилираната природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов". 1500 са учениците в двете гимназии. Те ще могат да използват нови и модерни съоръжения за спорт.

 

Десислава Танева-1
Десислава Танева

От своя страна министърът на земеделието, храните и горите и водач на листата на ГЕРБ-СДС Сливен Десислава Танева, която бе домакин на срещата, обяви, че това, което се инвестира в спорт и спортни съоръжения през последните години, никога досега не е правено. В Сливен предстои обновяване на инфраструктурата на Военния стадион и Колодрума. Обсъдена бе и възможността за изграждането на многофункционална спортна зала в града и футболен терен, който да бъде използван от спортните клубове.

 

Кметът на Сливен Стефан Радев уточни, че се работи по задания за изготвяне на идейни проекти за двата спортни обекта, след което ще бъде обявен конкурс за проектни предложения. И двете съоръжения предлагат различни възможности за експлоатация. Като пример той посочи, че теренът на Колодрума, освен като спортен обект, може да се използва и за лятна сцена за провеждането на различни мероприятия. Военният стадион може да бъде многофункционален, заради голямата площ на терена. В Сливен с финансиране от Министерски съвет беше извършен ремонт на зала "Асеновец" на стойност 1,3 млн. лв., припомни Стефан Радев.

 

Представители на спортните клубове в Сливен
Представители на спортните клубове в Сливен

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев допълни, че през 2016 г. Министерството на младежта и спорта е осигурило 575 541 лв. за изграждане на зала за борба, а през 2015 г. са отпуснати 93 633 лв. за изграждане на отоплителна инсталация на закритата лекоатлетическа писта. Кралев обяви, че инвестициите в спортна инфраструктура ще продължат със същите темпове. "Няма да спрем с амбициозните проекти, защото в продължение на 30 години не беше направено нищо по отношение на спортните обекти. Има работа в цялата страна", каза министърът. Спортният министър пое ангажимент към боксов клуб "Сливен" да бъде закупено тренировъчно оборудване за залата, в която се подготвят състезателите.

 

Десислава Танева допълни, че през 2021 г. Министерството на младежта и спорта ще подкрепи и провеждането на емблематичното за региона Рали "Сливен", за което представителите на АСК „Скорпион“ благодариха. Клубовете в Сливен изказаха благодарност към министъра на младежта и спорта за това, че средствата за тяхната дейност са увеличени двойно през 2021 година. 16 клуба от града получават субсидия от ММС в размер на 290 493 лв.

 

"Плановете ни са финансирането за спортните клубове да продължава да се увеличава. Целта е в следващите четири години средствата по Програмата за развитие на спортните клубове да бъдат вдигнати с до 200% за целия период", обяви Красен Кралев. Той отбеляза още, че се планира да бъде извършена реформа в спортните училища, да се повиши квалификацията на треньорите и да бъде регламентиран техният статут, както и да се направи широко внедряване на научно-приложната дейност в спорта за високи постижения.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени