Нова Загора отбеляза 185 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски

Шествието премина от Спортна зала "Младост" през градския площад, за да стигнат паметника на Дякона

Нова Загора отбеляза 185 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски
Нова Загора отбеляза 185 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски Източник: Община Нова Загора

С възпоменателно факелно шествие, организираното от община Нова Загора и НЧ "Д. П. Сивков-1870", Нова Загора отбеляза 185 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

 

В запомнящото се събитие, на 18 юли от 21 часа, се включиха кметът на община Нова Загора Галя Захариева, заедно с цялото общинско ръководство, общински съветници, членовете на РК "Традиция" в града, ДЮФА "Загорчета", Танцов състав "Балига", ФФ "Димитров", Карате клуб, Спортен клуб "Pride and glory”, ВК "Загорец", ТК "Нова Загора" и десетки жители и гости на града.

 

С факли, национални флагове и знамена "Свобода или смърт" те преминаха от Спортна зала "Младост" през градския площад, за да стигнат паметника на Дякона. Към него, от жп гара, се отправиха и рокерите от мотоклуб "Демоните", които също отдадоха почит към делото на Апостола. 

 

Галя Захариева
Галя Захариева Източник: Община Нова Загора



"Благодаря на всеки от Вас, че днес сме заедно, че пазим място в своя свят за човека, жертвал всичко свое и живота си, за да бъдем свободни! Да помним неговото послание – да разчитаме на себе си, да бъдем единни и да имаме обща цел в името на България! Неговото име нека бъде нашата съвест, нашето мерило за самите себе си, за бъдещето ни! Поклон пред живота и делото на нашия Апостол!", бяха думите на кмета на община Нова Загора Галя Захариева към събралите се десетки граждани.


Мащабната проява продължи с въздействащо тържество и полагане на венци и цветя от признателните жители на общината.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени