Община Нова Загора няма да подкрепи бизнес плана на ВиК-Сливен

Настоявам и ще продължа да настоявам пред всички възможни институции за максимална защита на интересите на общината, подчерта кметът на Нова Загора Галя Захариева

Заседание на Общински съвет-Нова Загора
Заседание на Общински съвет-Нова Загора Източник: Община Нова Загора
Община Нова Загора няма да подкрепи бизнес плана на ВиК-Сливен до 2026 година на предстоящото открито общо събрание на Асоциацията по ВиК. Решението за това беше взето от Общинския съвет на Нова Загора.
 
В качеството си на кмет представих своите мотиви и притеснения по представения за одобрение бизнес план на дружеството, заяви кметът Галя Горанова. 

Ето и мотивите:
- В бизнес плана не е представена по-добра организация на работата, която ще доведе до подобряване качеството на услугата.
- Данните за авариите, изнесени в официалния над 200 страници документ, са написани като за пред КЕВР, но не отговарят на действителната ситуации. По данни на ВиК-Сливен авария се отстранява за 15 минути. Чака се с дни, а една от жалбите за авария не намери решение 4 месеца!
- В документа няма никаква инвестиционни намерения за купуването на нова и модерна техника, с която да се работи. Това е от ключово значение.
- Няма нито ред за това как ще бъде решен въпроса с магистрален водопровод в кв. Шести, който всеки момент може да предизвика трагично бедствие.
- Няма нито ред как ще се повиши качеството на услугата. Напротив имаме ясно доказателство, че повишението на цената на водата през предните години не доведе до добро управление на държавното дружество и качество на услугата в нашата община.
- Предложението за повишение на цената на кубик вода е най-малката част от целия бизнес план. Тя има своята икономическа логика на фона на общото икономическо състояние на държавата. Но исканото увеличение не е за решение на проблемите, а за компенсация на допуснати, поради лоша организация, загуби.
 
Позицията на Нова Загора по казуса е ясна. Настоявам и ще продължа да настоявам пред всички възможни институции за максимална защита на интересите на общината, подчерта кметът на Нова Загора.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени