Община Твърдица посреща Петковден със спортен празник, изложба, представление и общоградска церемония

В самия празничен Петковден от 8:00 часа ще бъдат отслужени Света литургия и празничен водосвет в храма "Света Петка"

Община Твърдица посреща Петковден със спортен празник, изложба, представление и общоградска церемония
Община Твърдица посреща Петковден със спортен празник, изложба, представление и общоградска церемония Източник: Община Твърдица

Празничната програмата започва на 12 октомври от 10:30 часа със спортен празник "Децата на Твърдица спортуват" на градския стадион. В него ще участват ученици от СУ "Неофит Рилски" и деца от ДГ "Щастливо детство". На 13 октомври от 18:00 часа ще бъде открита хоби изложба във фоайето на читалище  "Св.св. Кирил и Методий 1914". От 18:30 часа в читалището ще започне театралната постановка "Женското МУ царство" по Ст. Л. Костов от НЧ "Светлина 1872"в с. Кортен.

В самия празничен Петковден от 8:00 часа ще бъдат отслужени Света литургия и празничен водосвет в храма "Света Петка". В 10:15 часа на централния площад "Свобода" ще има тържествен ритуал по вдигане на знамената и поднасяне на венци и цветя на Паметника на свободата. В 10:40 часа ще се проведе тържествена сесия на Общински съвет -Твърдица.

 

Празничната програма ще продължи с концерт на самодейните състави при НЧ "Св.св. Кирил и Методий 1914" и приятели от клуб по спортни танци "Яница"-гр. Нова Загора на пл. "Свобода" от 11:30 часа. В 19:00 часа ще има концерт на Здравко Мандаджиев и празнично хоро.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени