Открита дискусия "Работа за хората. Нова Загора, нов модел"

Представи се най-новият инвеститор в общината - фирма "INTER MD", в която млади наши съграждани ще развиват дейност в сферата на металообработванет

Открита дискусия "Работа за хората. Нова Загора, нов модел"
Открита дискусия "Работа за хората. Нова Загора, нов модел" Източник: Община Нова Загора

Първите стъпки за излизане от омагьосания кръг, в който хората търсят работа и не намират, а работодателите търсят кадри, но без успех, направихме на откритата дискусия "Работа за хората. Нова Загора, нов модел". Това заяви кметът на община Нова Загора Галя Захариева.

 

"На нея позиционирахме общината като институция, която може да модерира процеса на развитие на кадрите и подкрепа за предприемачите. По време на дискусията казах, че искам образованите хора да остават в нашата община и да работят за нейното развитие", добави тя.

 

"Направихме първата крачка към общото представяне на региона като бизнес дестинация по предложението на г-н Радослав Танев, управител на индустриална зона "Загоре". Той не скри, че чуждестранните инвеститори правят сериозни проучвания за наличието на квалифицрани кадри преди да решат да се установят в страната ни. Приех неговото предложение да участваме заедно като един регион пред чуждите инвеститори", подчерта Захариева.

 

Представи се най-новият инвеститор в общината - фирма "INTER MD", в която млади наши съграждани ще развиват дейност в сферата на металообработването.  Благодарности на директорите на средните училища, които веднага отправиха покани към бизнеса да презентира своите работни позиции към учениците. Радвам се, че бизнесът прие да направи мотивиращи срещи сред младите хора и техните родители за кариерно развитие за всеки млад човек.  Подобни срещи, както и подкрепа за всеки, който иска да подобри или промени своята квалификация, прави и ще прави Бюрото по труда, каза още кметът.

 

Поех ангажимент да се намали административната тежест за бизнеса:
На сайта на общината ще има повече място за за обяви, съобщения и представяне на бизнеса, за да може да има още един канал, по който гражданите да търсят подходящо за себе си кариерно развитие;

 

Активно продължаваме да работим за подобряване  на инфраструктурата в общината в бизнес зоните;

 

Ще подпишем и меморандум за сътрудничество с инудстиална зона "Загоре".

 

Благодаря на бизнеса, че ще се включи в есенния панаир със свои щандове, на които ще представят своята работа пред новозагорци.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени