В навечерието на 24 май с. Радево отбеляза своя празник

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева също поднесе своите благопожелания

В навечерието на 24 май с. Радево отбеляза своя празник
В навечерието на 24 май с. Радево отбеляза своя празник Източник: Община Нова Загора

Красива и празнична беше вечерта на 23 май 2023 г. в село Радево. Площадът беше озвучен, а кметският наместник Росица Недялкова посрещна кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев, секретаря на Общината Ангел Стойчев, общински съветници и кметове на населени места, за да отбележат заедно празника на селото.

 

Той се чества на най-личната за българите дата – 24 май и в навечерието й радевци го почетоха с тържествен концерт. Г-жа Недялкова приветства събралите се по празничния повод.

 

Кметският наместник Росица Недялкова посрещна кмета на Община Нова Загора Галя Захариева
Кметският наместник Росица Недялкова посрещна кмета на Община Нова Загора Галя Захариева Източник: Община Нова ЗагораКметът на Общината Галя Захариева също поднесе своите благопожелания. "Красивата природа, здравите традиции и работливите хора са в сърцето на Вашето село. Затова и името му е такова – Радево, от радост." – се казваше в поздравителния адрес, който тя връчи и пожела на жителите на селото и близките им "с радост да изживяват делниците и празниците си, с радост да посрещат близките и приятелите си".


Вечерта изпъстриха и приятелите на с. Радево - танцьорите от ТШ "All steps – Всички Стъпки", гр. Нова Загора с ръководители Павлина и Стоян Петрови,  Клуб по спортни танци "Яница – Т.А." с ръководител Йордан Йорданов, Танцов дует  Йоана Красимирова и Свилен Динев при НЧ , "Христо Ботев 1920",  с. Млекарево и момичетата от ОШИ "Илия Аврамов", клас "народно пеене" с ръководител Велина Стайкова - Мартина Иванова, Дария Господинова, Деница Костова, Анета Господинова, Елена Колева.


Със своите  изпълнения те внесоха много жизнерадост и усмихваха присъстващите в навечерието на истинския празник - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Още от "Сливен"

Кметът на Нова Загора: Бюджет`2024 ще даде по-високо качество на живот за всеки жител на нашата община

Основните акценти по дейностите в него са насочени към решения, които ще ни позволят да изградим дейности и проекти днес за следващите 5-10 години, уверява Галя Захариева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени