В Нова Загора започна програмата "Здравна грижа на място"

Кметът Захариева уточни, че работи по програмата пряко с местните кметове

В Нова Загора започна програмата Здравна грижа на място
В Нова Загора започна програмата Здравна грижа на място

Стартираме програмата "Здравна грижа на място" за редовни и безплатни профилактични прегледи за жителите на малките населени места. Специални благодарности на управителя на МБАЛ "Света Петка Българска" д-р Иванова, която не само прегърна идеята, но и активно започна да работи по нея. Заедно с нея и заместник-кметът с ресор здравеопазване - Ивайло Енев, уточнихме графика на прегледите. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на Нова Загора Галя Захариева.

 

И добавя:
"Нашият първи екип са три лекарки, които водени от своя професионализъм ще работят доброволно на място. Д-р Дичева, д-р Василева и д-р Велева, благодаря Ви! Медицинският екип ще работи три пъти в седмицата по 3 часа в различни села. Графикът ще се обявява в началото на всяка седмица. Стартираме от декември".

 

Кметът Захариева уточни, че работи по програмата пряко с местните кметове. "За да създадем устойчивост на програмата, която ще гарантира достъп до медицински услуги на всеки жител на нашата община. На следващото заседание на ОБС ще предложа актуализация на капиталовия списък, за да купим мобилен електрокардиограф и така ще дадем възможност да заработят два медицински екипа".

Още от "Сливен"

Кметът на Нова Загора: Бюджет`2024 ще даде по-високо качество на живот за всеки жител на нашата община

Основните акценти по дейностите в него са насочени към решения, които ще ни позволят да изградим дейности и проекти днес за следващите 5-10 години, уверява Галя Захариева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени