В Нова Загора започна програмата "Здравна грижа на място"

Кметът Захариева уточни, че работи по програмата пряко с местните кметове

В Нова Загора започна програмата Здравна грижа на място
В Нова Загора започна програмата Здравна грижа на място

Стартираме програмата "Здравна грижа на място" за редовни и безплатни профилактични прегледи за жителите на малките населени места. Специални благодарности на управителя на МБАЛ "Света Петка Българска" д-р Иванова, която не само прегърна идеята, но и активно започна да работи по нея. Заедно с нея и заместник-кметът с ресор здравеопазване - Ивайло Енев, уточнихме графика на прегледите. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на Нова Загора Галя Захариева.

 

И добавя:
"Нашият първи екип са три лекарки, които водени от своя професионализъм ще работят доброволно на място. Д-р Дичева, д-р Василева и д-р Велева, благодаря Ви! Медицинският екип ще работи три пъти в седмицата по 3 часа в различни села. Графикът ще се обявява в началото на всяка седмица. Стартираме от декември".

 

Кметът Захариева уточни, че работи по програмата пряко с местните кметове. "За да създадем устойчивост на програмата, която ще гарантира достъп до медицински услуги на всеки жител на нашата община. На следващото заседание на ОБС ще предложа актуализация на капиталовия списък, за да купим мобилен електрокардиограф и така ще дадем възможност да заработят два медицински екипа".

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени