Водоподаването в новозагорските села Омарчево, Пъдарево, Еленово, Сокол и Прохорово вече е възстановено

Но основният проблем още не е решен, пише кметът на Нова Загора Галя Захариева

Вода, битово водоснабдяване
Вода, битово водоснабдяване Източник: iStock

 Водоподаването в селата Омарчево, Пъдарево, Еленово, Сокол и Прохорово вече е възстановено, но основният проблем още не е решен. Населените места имаха проблем с водоснабдяването около  месец. По мое искане беше направен сериозен анализ на ситуацията. Непосредствената причина се оказа сериозна авария от южната страна на река Блатница, която вече е отстранена.


Следващата стъпка е изграждане на байпас,  който ще увеличи водоподаването към тези села. Най-сериозното решение предстои - ремонт на остарялата ВиК система и отговорно отношение към разходването на водата от страна на всеки потребител, защото ресурсът като цяло намалява. 

 

Проблемът в с. Радецки е отстранен. Там беше направен ремонт на помпата и водоподаването е нормализирано.  Имам ежедневни срещи с представителя на "ВиК" гр. Нова Загора, а от началото на годината проведох и три официални срещи с управителя на дужество "ВиК" Сливен - г-н Трифонов, едната от които на терен в село Омарчево. 

 

Най-важното! Г-н Трифонов пое ангажимент да включи в инвестиционната програма частично поетапно реновиране на водопроводи в населените места. Приоритет ще са местата с най-тежки и най-чести аварии, които ще се определят с кметове на селата. 

 

На този етап имаме добро сътрудничество с представителите на "ВиК" дружеството в Нова Загора и  Сливен. Благодаря им, че се ангажираха с целия си професионализъм и човешко отношение към конкретните проблеми на хората в нашата община.

 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени